Sara Lončarić premijerno večeras kolekcija ‘Blackpearl’!

Profokus…

Sara Lončarić polaznica odjela dizajna odjeće u Učilištu Profokus pobjednica je natjecanja mladih dizajnera na natječaju Dreft Next Generation. Svoju prvu kolekciju prikazat će večeras u sklopu Dreft Fashion Week-a.
Sara Lončarić– Volim čiste linije i pravilno postavljene rezove na odjeći. Pazim kod odabira boja i tkanina tako da dizajn odjevnih predmeta uvijek bude skladan – rekla nam je Sara.
– Pozornost pri kreiranju povezujem odmah s konstrukcijom i tehnologijom koju sam svladala u Učilištu Profokus. To su temelji koje treba znati svaki kreator, jer nepoznavanje tog područja onemogućit će svakog kreativca da ideju zna postaviti u realan i dobar odjevni predmet. Zato što znam samostalno izraditi kroj i izraditi prototip to znanje daje mi mogućnost da se kreativno izrazim, te ne moram ideju nikome objašnjavati kako bi željela da izgleda završni rad. Smatram kako je važno imati talent, no on se razvija obrazovanjem i svakako upornim radom – objasnila je mlada dizajnerica.
Na kraju, mlada dizajnerica je najavila kako će svoju prvu reviju pokazati pred publikom i kritikom. Izrazila je nadu da će se kolekcija publici svidjeti, i da će modna kritika pozitivno ocijeniti njezin rad koji je protkan krojevima kaputa koji imaju takozvani H-volumen, drugačiji tip rukava i razigrane ovratnike. Haljine prate istu ravnu liniju i tonski su usklađene s kaputima i pelerinama. Tako će Sara nastaviti svoj uspješan put modnog dizajnera i kreirati uspješne kolekcije s potpisom ‘Blackpearl’.

Foto: Petar Atletić