fbpx

Sara Lončarić pobjednica natječaja Dreft Next Generation!

Sara Lončarić– Iako sam jako priželjkivala nagradu nisam ni slutila da ću baš ja biti pobjednik Dreft Next Generation natječaja koji mladim dizajnerima osigurava ulaznicu za nastup na modnoj sceni. Hvala svima koji su glasali za moju kolekciju i veliko hvala Dreftu i DFWZ-u na svoj potpori – rekla je Sara Lončarić.
Dreft Fashion Week Zagreb (DFWZ) je završio na najbolji mogući način za Saru Lončarić čije su modne skice u jakoj konkurenciji pristiglih radova mladih dizajnera osvojile najviše ocjene stručnog žirija četvrtog po redu modnog natječaja Dreft Next Generation te glasove posjetitelja službene internetske stranice DFWZ-a. Stručni žiri su činile prof. Nina Režek-Wilson s Tekstilno tehnološkog fakulteta, gđa Branka Vučetić Atletić, osnivačica i voditeljica učilišta Profokus te gđica Sarah Josipović, direktorica Dreft Fashion Week-a SaraZagreb. Natječaj je bio namijenjen svim mladim dizajnerima, a trajao je od 20. listopada do 5. studenog do kada su svi zainteresirani mladi dizajneri bili pozvani da osmisle i pošalju crteže/skice modela svoje kolekcije SS 2014 na temu Dreft Delicates & Color. U natječaju je sudjelovalo ukupno 9 mladih modnih dizajnera koji su poslali skice svojih kolekcija. Kao pobjednici, Sari Lončarić je na Dreft Fashion Weeku Zagreb uručen poklon ček u iznosu od tisuću eura. Nagradni iznos namijenjen je izradi nagrađenih skica kolekcije koju će prikazati na sljedećem Dreft Fashion Weeku Zagreb u svibnju, 2014.
Sara Lončarić, 22 godine, iz Zagreba, nakon završetka Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn upisala je renomiranu zagrebačku modnu školu Profokus na kojoj završava treću godinu kostimografije. Ove godine sudjelovala je na regionalnom modnom natjecanju Split City Fashion koji je ujedno bio i njezin debi te je odabrana među 12 finalista iz regije. Kolekcija koju je predstavila na navedenoj reviji učvrstila je njezinu ideju da modna linija s kojom će se predstavljati treba biti savršeno skrojena koristeći francusku metodu Sara Lončarićstvaranja, čiste linije, volumen te naglašavajući ženstvenost. U stvaranju je vodi izreka manje je više. Želi da istančano oko i ukus prepozna već na prvi pogled ljepotu i savršenost kroja i materijala koje koristi. Velika joj je želja otputovati u Pariz te učiti od najboljih umjetnika mode u modnoj kući Dior. Kolekcija jesen/zima 2014. s kojom se predstavila na modnom natječaju Dreft Next Generation zamišljena je za žene neovisno o godinama i konstituciji tijela. Inspirirana je pedesetim godinama prošloga stoljeća sa ženstvenom i elegantnom formom koju prilagođava sadašnjem i budućem vremenu. Haljine predstavljaju ženu u najboljem izdanju jer skrivaju moguće ‘nedostatke’, a otkrivaju prednosti pomoću posebnih presavijanja tkanine. Kaputi/pelerine rađene su u novom obliku s efektnim detaljima od gumbiju do ukrasnih kožnih traka, tu su i hlače u capri stilu od vunenog tvida i s neobičnim džepovima dok su gornji djelovi rađeni od vune s posebnim presavijanjem tkanine kako bi do izražaja došla ženska silueta. Sara kao modne dodatke koristi lagane marame za glavu te već prepoznatljive remene koji variraju kroz kolekcije.

Foto: Privatni album