fbpx

Susret hrvatskih zavičajnih književnika

Zagreb…

Susret hrvatskih zavičajnih književnikaDanas, 1. srpnja 2017. godine, u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu održat će se 36. Susret hrvatskih zavičajnih književnika u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH.
Na Susretu će biti predstavljena najbolja književna ostvarenja hrvatskih zavičajnih književnika koje je odabralo stručno Prosudbeno povjerenstvo ovogodišnjeg književnog natječaja HSK-a: književnici Miroslav Mićanović i Ivan Babić te teatrologinja i dramska pedagoginja Ozana Iveković. Susret će započeti svečanim otvaranjem u 11 h u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture, a program će obuhvatiti nastup nagrađenih, pohvaljenih i odabranih autora, stručne osvrte članova Prosudbenog povjerenstva te dodjelu plaketa, pohvalnica i priznanja za sudjelovanje na ovogodišnjem Susretu.
Svi sudionici i gosti Susreta u Galeriji HSK-a imat će priliku pogledati izložbu „Lirika papira“ Hrvatskog origami društva koja je otvorena od 20. lipnja do 10. srpnja.
Na ovogodišnji književni natječaj HSK-a prijavilo se više od 100 autora iz gotovo cijele Hrvatske s ukupno 447 poetskih, proznih i dramskih radova na sva tri hrvatska narječja, a Prosudbeno povjerenstvo za Susret je odabralo dobitnike plaketa (Plaketa Mihovil Pavlek Miškina za pjesništvo na književnom standardu i za dijalektalno pjesništvo, Plaketa Slavko Kolar za prozno stvaralaštvo, Plaketa Kalman Mesarić za dramsko stvaralaštvo te dvije plakete za poetsko i prozno stvaralaštvo mladih autora). Uz nagrađene plaketama kao najvišim priznanjima Hrvatskog sabora kulture za književna ostvarenja, Povjerenstvo je odabralo i autore koji su kvalitetom svojih radova zaslužili pohvalnice ili priznanja.

Dobitnici plaketa su:

PLAKETA „MIHOVIL PAVLEK MIŠKINA“ ZA PJESNIŠTVO NA KNJIŽEVNOM STANDARDU
SANJA BENKO, Dubrava: Smisleno besmislena pjesma, Most preko svega, Nemoj da te nema, Izmisli smisao

PLAKETA „MIHOVIL PAVLEK MIŠKINA“ ZA DIJALEKTALNO PJESNIŠTVO
MAJA CVEK, Zagreb: Listek, Rekli su mi…, Črčkica, Brez sozah…

PLAKETA „SLAVKO KOLAR“ ZA PROZNO STVARALAŠTVO
SANDRA HALT-ĆUŽE, Požega: Padobranac

PLAKETA „SLAVKO KOLAR“ ZA PROZNO STVARALAŠTVO MLADIH AUTORA
ANTONIO DEVIĆ, Nova Gradiška: Kako je zapravo gorio Varaždin

PLAKETA „KALMAN MESARIĆ“ ZA DRAMSKO STVARALAŠTVO
ANA NARANDŽIĆ, Zagreb: Sutra će opet sve biti isto

Foto: Press