Slobodan Subotić: Naši ciljevi ove godine nisu mali

Zagreb…

Košarkaški klub Cibona započeo je s pripremama za novu sezonu

Slobodan Subotić– Morali smo početi ranije s pripremama nego što je planirano jer se termin početka ABA lige pomjerio za tjedan ranije. Tu su svi igrači osim dva Amerikanca i Rozića koji stižu 8. kolovoza u Zagreb i bit će s nama do odlaska na glavne pripreme na Roglu 10. kolovoza. Htjeli smo početi s mlađim igračima i onima koje tako dobro ne poznajem kako bi ih prije odlaska na visinske pripreme, koje su jako važne, mogao bolje upoznati – rekao je trener KK Cibona Slobodan Subotić uoči početka priprema.
Vukovi su se pod vodstvom novog trenera Slobodana Subotića okupili u Zagrebu u sljedećem sastavu: Josip Bilinovac, Ivan Novačić, Karlo Uljarević, Mate Mandić, Josip Popić, Ante Gospić, Domagoj Bošnjak, Andrija Ćorić, Dominik Gilber i Krešimir Ljubičić dok će se Amerikanci Melvin Cleveland i Langston Hall te kapetan Marin Rozić priključiti momčadi 8. kolovoza kada su predviđeni sistematski pregledi.
A o novim ciljevima za novu sezonu strateg Vukova Slobodan Subotić je rekao:
– Očekujem da će svi doći spremni na prozivku i da će dati sve od sebe jer naši ciljevi ove godine nisu mali. Ne bi htio reći sada što planiramo, ali kao što sam rekao na prvoj presici kad sam došao u klub, Cibona je momčad koja se mora boriti za vrh i tako će biti i ove godine – rekao je trener KK Cibona Slobodan Subotić uoči početka priprema.
Cibosi će tjedan dana boraviti u Zagrebu gdje će trenirati dva puta dnevno, a nakon obavljenih sistematskih pregleda putuju na 10-dnevne pripreme na Roglu. Po povratku s Rogle Vukovi će odigrati prve prijateljske utakmice, a početkom rujna očekuje ih međunarodni turnir u Istanbulu. Osim turnira u Turskoj Cibosi će sudjelovati i na 9. memorijalnom turniru Marijofil Džidić u Mostaru kojeg organizira HKK Zrinski.
Ove sezone od 20. do 23. rujna održat će se po prvi put ABA Super kup u Baru gdje će se okupiti osam najboljih ekipa lige među kojima je i Cibona.
Momčadi nedostaje još reprezentativac Luka Žorić koji će se priključiti Vukovima nakon Eurobasketa na kojem će naša reprezentacija nastupati za manje od mjesec dana.

Foto: Press – KK Cibona