fbpx

Spektakl na šibenskim ulicama i trgovima zahvaljujući MDF-u

Najbolji petak u gradu uz MDF

– Nigdje niste toliko sigurni da ćete se vrhunski zabaviti kao posljednja dva tjedna u Šibeniku. Posebno to vrijedi za prvi dan srpnja kada su u programu 61. Međunarodnog dječjeg festivala nastupili šibenski i zagrebački policajci predvođeni načelnikom Policijske uprave Šibensko – kninske, Ivicom Kostanićem, u pratnji potražnog psa Arije, a zagrebački interventni policajac ujedno je i potomak Antuna Branka Šimića čime je priča lijepo zaokružena pa je odmah na početku dana bilo jasno – ovog četvrtka nitko u Šibeniku nije bio malen ispod zvijezda, a obilježavajući Godinu čitanja u svemir su se odaslale i najljepše dječje želje – poručuju organizatori MDF-a.

MDF

Zora Riđokosa zatvorila je četvrtak u Krešimirovom gradu uz gromoglasni pljesak publike koja je Gradskom kazalištu Trešnja iz Zagreba jasno poručila da sat i pol predstave nije nešto od čega bježe, već dapače – vratite se i dogodine.

Uskoro će se spustiti festivalska zastava na ljetnoj pozornici MDF-a no dok odbrojavamo posljednje dane nema vremena za tugu jer već ovog petak publiku čeka pregršt odlične zabave na šibenskim ulicama i trgovima, od Perivoja Roberta Visianija do livade ispred kluba Azimut.

Danas u Šibeniku stoluje cirkus. Pronaći ćete ga na Poljani i nemojte promašiti jer riječ je o nagrađivanoj najinovativnijoj cabaretskoj predstavi. Riječani će na ljetnoj pozornici pričati važnu priču o moru, a Librić u Parku pripremio je naslov divne Dorte Jagić. U amfiteatru na čitanju čeka vas gradonačelnik Šibenika, Željko Burić, a ispod katedrale svetog Jakova, Brankine Žene na platnu.

Danas se djeca opraštaju od radionica, a što su radila može se vidjeti diljem stare gradske jezgre pa sve do večeras na Gorici gdje se očekuje filmska produkcija dječjih radova od lani i ove godine.

Početkom tjedna MDF je pustio u prodaju dodatne ulaznice za predstave na ljetnoj pozornici koje možete kupiti isključivo online na www.mojekarte.hr.

Petak, 02.lipnja, na Festivalu:
Jutarnji dio programa – završne prezentacija radova radioničkog programa 61. MDF-a

Perivoj Roberta Visianija – Librić u Parku
09,00 sati – LIBRIĆ STROJ ZA SLOVO I BROJ
Predstavljanje knjige Svjetlana i sni o letu Dominika Vukovića
10,00 sati – Likovna radionica
BOJALAND

19,00 sati, amfiteatar ispred ulaza u Gradsku knjižnicu Juraj Šižgorić
U Godini čitanja, čitaju nam poznati ili manje poznati, ali važni Šibenčani!
Čitaju gradonačelnik Grada Šibenika, Željko Burić i gost/gošća iznenađenja.

Trajanje: 40 min
Uzrast 5+

19.00 – 22.00 sata, Trg Poljana
Itinerània, Španjolska
LABIRINT
Neobična mreža transparentnih zidova i prolaza sa zagonetnim vratima gdje ćete sami kreirati svoju rutu putovanja kroz ovaj labirint.U ovom labirintu pronaći ćete svo uzbuđenje igre i izazov spontanosti.

19.30 sati, Poljana – ispred festivalskih vrata
KAOS KABARET
Izvođači: Milan Manić, Domagoj Šoić, Jadranka Žinić Mijatović, Vladana Manić, Nikola Mijatović
Cirkuski kolaž cabaret za sve uzraste i opredjeljenja! Nezaboravan doživljaj koji neodoljivo podsjeća na večer u cirkusu bez šatora. U ovoj predstavi vidjeti ćete presjek klasičnih cirkuskih točaka – od žongliranja i raznog manipuliranja do zračnih i partner akrobacija, sve to začinjeno diskretnom interakcijom i vrlo umjesnom improvizacijom. Showcase kratkih cirkuskih točaka!
Predstava je 2019. godine dobila nagradu za najinovativniju cabaretsku predstavu na Festivalu cabareta – Gumbekovi dani u Zagrebu.
Trajanje: 60 minuta
+ Zezanimacija

20.00 sati, Trg Dobrić
ISTOČNO OD SUNCA – ZAPADNO OD MJESECA
Pripovijeda: Jasna Held, profesionalna pripovjedačica, Dubrovnik
Bajke i priče dio su kulturne baštine svih naroda svijeta. Stoljećima prenošene riječju pripovjedača, pomažu ljudima u spoznaji svijeta i vlastita bitka. Živa riječ pripovjedača, prenoseći snažne slike iz svijeta bajki, slike u kojima živi duh čitava čovječanstva, nanovo oživljava u dušama djece i odraslih, vraćajući nas na prapočetak, pomažući nam da se suočimo sa sadašnjom zbiljom kako bismo aktivno živjeli i stvarali novo sutra.
Trajanje: 90 min
Uzrast 5+

20,00 sati, – livada ispred kluba Azimut – likovna izložba
WOMEN
Branka Grubić, likovna umjetnica, Šibenik

20.30 sati, Perivoj Roberta Visianija
BAKA LIBRIĆ PUTUJE I PRIČA
Predstavljanje knjige ‘Inženjer leta na kraju svijeta’ Dorte Jagić i Monike Meglić
Izvode: Gordana Trajković i studenti Akademije za kulturu i umjetnost u Osijeku

21.00 sati, Ljetna pozornica (Trg Republike Hrvatske)
ADRIATIKO
Talijanska drama HNK-a Ivana pl. Zajca u Rijeci u suradnji s Gradskim kazalištem mladih, Split
Siniša Novković

Redatelj, dramaturg, scenograf, kostimograf i skladatelj: Siniša Novković
Igraju: Serena Ferraiuolo, Giuseppe Nicodemo, Andrea Tich

Tri oceanografa, suočena sa smetnjama u radu svojih instrumenata, odlučuju otkriti tajne našega mora. Na njegovu dnu pronađu ogroman kovčeg koji sadrži nezamislivo blago. Da bi se naši scenografi spasili, morat će izvršiti vrlo težak zadatak – ispričati priču nad pričama. Ova zabavna predstava za obitelj povest će gledatelje u otkrivanje tajni Jadranskog mora kroz krimi zaplet: „Postoji priča… priča koja se mora ispričati pod svaku cijenu!“
Trajanje: 50 min
Uzrast: 5+

21.15 sati, Gorica (Ulica don Krste Stošića)
Produkcija filmskih radionica 2020./2021.
Uradci polaznika filmskih radionica 60. i 61. Festivala

Foto: Press MDF