fbpx

Stipe Božić: Na Mount Everestu osjetiš koliko si malen

Legendarni alpinist…

Božić je na rođendanskoj proslavi Technomarketa u Gold Classu CineStara Arena Zagreb najavio još jednu ekspediciju u listopadu na Himalaju

Stipe Božić– Mount Everest me najviše privlači jer je najviša planina na svijetu. To je fizički najveći izazov. Ovaj put idem na da ga vidim, da dovedem prijatelje, da dožive ono što ja živim već 30 godina – rekao je Stipe Božić za portal Scena.hr. Legendarni alpinist već je 25 puta bio na Himalaji, a jučer je na rođendanskoj proslavi Technomarketa u Gold Classu CineStara Arena Zagreb najavio još jednu ekspediciju u listopadu s glumcem Vedranom Mlikotom. Stipe nam je ispričao Stipe Božićkako se osjećao na vrhu Mount Everesta.
– Sigurno da ste bliži Bogu kad ste visoko. Po mnogim religijama ta mjesta su staništa bogova. Naravno da se i mi potajice nadamo da ćemo dobiti te moći. Ali kad dođeš gore, prvo što osjetiš je to kako si malen. Puno puta sam se i uplašio. Strah je najnormalnija pojava. Strah ti je prijatelj, ali me nikada nije obuzeo strah koji bi me paralizirao – naglasio je Stipe.

Foto: Prisk