Još 14 zaraženih u Hrvatskoj – Ukupno u RH 495 zaraženih koronavirusom

Hrvatska…

HZJZ u 16.00 sati: U Hrvatskoj 495 zaraženih virusom Covid-19

covidNacionalni stožer Civilne zaštite obratio se medijima i javnosti u 16.00 sati s najnovijim informacijama o koronavirusu Covid-19 u Hrvatskoj.
– Imamo ukupno 495 pozitivnih osoba zaraženih virusom Covid-19 u Hrvatskoj – rekao je Vili Beroš.
22 osobe su ozdravile i otpuštene iz bolnice. U 24 sata riječ je o povećanju od 53 bolesnika. U klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu danas je preminuo 74-godišnji Zagrepčanin koji je zbog koronavirusa bio na respiratoru. To je druga žrtva virusa Covid-19 u Hrvatskoj.
U noći na utorak je na snagu stupila i mjera – Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH.

zarazenih virusom

Od zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH bit će izuzete osobe i djelatnosti bitne za promet i kretanje roba, opskrbu područja, opskrbu plinom i strujom, dostavu lijekova, komunalne djelatnosti, dnevne migracije zaposlenih, novinari i hitna medicinska skrb te žurne i operativne službe.
Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u petak dodatne mjere kako bi se spriječili dodatni socijalni kontakti. Mjere su vezane uz sklapanje braka i životnog partnerstva te pogreba. Prema novim pisanim odlukama, vjenčanja i pogrebi će se organizirati u krugu najuže obitelji, uz nazočnost službene osobe, ali samo pod uvjetom da nitko nema respiratorne simptome. Zatvorena su dječja igrališta i sportska igrališta.
Od četvrtka u 0:01, na snagu je stupio čitav niz mjera kojima je za cilj osigurati strože mjere socijalnog distanciranja, a u svrhu ublažavanja mogućnosti širenja epidemije. Podsjećamo na potrebu pridržavanja mjera osobne higijene i socijalnog distanciranja svakog pojedinca: u zatvorenim prostorima potrebno je držati distancu od 2 metra, na otvorenom prostoru od 1 metar.

Izvor: HZJZ – koronavirus.hr
Foto: Pixabay/ HZJZ – koronavirus.hr