fbpx

Tomislav Rukavina imenovan novim izbornikom U-17 reprezentacije

Zagreb…

Tomislav Rukavina naslijedio je na toj poziciji Petra Krpana koji je početkom godine imenovan glavnim instruktorom HNS-a

– Koristim ovu priliku da čestitam predsjedniku Šukeru na novom mandatu u Izvršnom odboru Uefe, a zahvaljujem njemu i rukovodstvu Saveza na velikom povjerenju koje su mi iskazali. Također, zahvaljujem Petru Krpanu koji me predložio i koji je do sada odradio kvalitetan posao s našim kadetima te će mi njegovo odlično poznavanje aktualne generacije dobro doći uoči nastavka kvalifikacija za Europsko prvenstvo – rekao je Tomislav Rukavina nakon imenovanja.
Hrvatski nogometni savez imenovao je Tomislava Rukavinu novim izbornikom hrvatske U-17 reprezentacije. Tomislav Rukavina će na toj poziciji naslijediti Petra Krpana koji je početkom godine imenovan glavnim instruktorom HNS-a.
Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker sastao se s Rukavinom i Krpanom u središtu HNS-a te je novom izborniku hrvatske kadetske reprezentacije poželio puno uspjeha u radu, podvukavši kako će se Savez kao i za sve reprezentacije pobrinuti za optimalne uvjete za rad Rukavine i njegovog stožera.
Prvi izazov za novog izbornika bit će Elitno kolo kvalifikacija za EP koje će Hrvatska u ožujku igrati u Danskoj protiv domaćina te Engleske i Švicarske.
– U svom dosadašnjem iskustvu rada s mlađim uzrastima uvjerio sam se kako je Hrvatska nepresušni izvor talenata koje treba brusiti na najbolji mogući način. Uz pravilan rad i podršku može se doći jako visoko, što je najbolje pokazala naša A reprezentacija. Vatreni su inspiracija svima nama da težimo najvišim dometima – dodao je novi izbornik U-17 reprezentacije.
Tomislav Rukavina je u igračkoj karijeri upisao pet nastupa za hrvatsku A reprezentaciju, a igrao je za Osijek, Zagreb, Dinamo, Veneziju i Hajduk. Kao trener vodio je NK Osijek i bio pomoćni trener u Dinamu, a na poziciju izbornika kadeta stigao je s mjesta trenera Dinamove U-19 momčadi.

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez