fbpx

Tower Center u Rijeci: Prava poslastica Harry Potter

Harry Potter stiže u Tower Center u Rijeci

Veliki i mali Potterovci i Potterovke – uzmite svoje štapiće, ogrnite se pelerinama i zaputite se u Tower Center Rijeka jer vas čeka prava poslastica! Od 29. listopada u suradnji s Hoću knjigu, Tower Center Rijeka je domaćin izložbe svjetskih izdanja Harryja Pottera!

Tower

Ako vas je ikada zanimalo kako na najdražeg čarobnjaka i njegove prijatelje gledaju u najudaljenijim dijelovima svijeta, ova izložba je kao stvorena za vas! Više od 500 primjeraka knjiga na mnogim svjetskim jezicima omogućit će vam potpuno drugačiji pogled na priču koja je zaludila cijeli svijet.

Do 14. studenoga, na trećem katu Tower Centra, čekaju vas izdanja na kineskom, japanskom, kmerskom i mnogim drugim jezicima. Izložba dolazi u pravom trenutku jer je nedostatak knjiga o Harryju Potteru na hrvatskom jeziku u našim knjižarama jako težak udarac za sve zaljubljenike u avanture ovog neustrašivog čarobnjaka.

Sve zahvale idu vlasniku zbirke, Damiru Tonkoviću, koji ju je velikodušno posudio za ovu izložbu i donio osmijeh na lice mnogima!

SUBOTA JE REZERVIRANA ZA PRIČAONICE U SURADNJI S GRADSKOM KNJIŽNICOM RIJEKA

Svake subote za vrijeme trajanja izložbe – 30. listopada, 6. i 13. studenoga, na 3. katu Tower Centra (u prostoru 319), održat će se pričaonice za najmlađe, od 4 do 6 godina, buduće male čarobnjake. Znamo da postoje škole za čarobnjake, ali i vrtići?!

U našem nas fantastična pričaonica odvodi u svijet magije kroz posebne slikovnice pune čarolije iz posebnu kreativnu radionicu za predškokce. Jer i Ron i Hermiona su voljeli priče pune neobičnosti i hrabrih posebnih junaka.

Gradska knjižnica Rijeka redovno provodi čitaonice s djecom kojima je cilj popularizirati čitanje od malih nogu. Ogromni su benefiti čitanja i pričanja priča, a samo neki od njih su povećanje pažnje i pamćenja, poticanje na kreativno stvaranje, razvoj govora i izražavanja, poboljšanje koncentracije…

Godina 2021. proglašena je Godinom čitanja i posvećena širenju poruke „Čitajmo da ne ostanemo bez riječi” sa željom popularizacije čitanja, a ovom izložbom svjetskih knjiga, pričaonicama i radionicama, Tower Center Rijeka želio je dati svoj mali doprinos. Tako će svi sudionici pričaonica dobiti besplatnu godišnju članarinu za Gradsku knjižnicu Rijeka, koju im poklanja Tower, sa željom da pročitaju što više zanimljivih knjiga.

NEDJELJA JE IDEALAN DAN ZA RADIONICE MINISTARSTVA MAGIJE

Svake nedjelje za vrijeme trajanja izložbe na 3. katu Tower Centra (u prostoru 319), održat će se radionice magije u organizaciji Ministarstva magije namijenjene djeci od sedam godina do četrnaest godina.

U nedjelju, 31. listopada u 11 sati vrijeme je za magičnu radionicu izrade čarobnih štapića. Svaki pravi čarobnjak za bacanje čarolija treba naravno i pravi čarobni štapić. Iako je opće poznato da štapić bira čarobnjaka, u ovom slučaju, na ovoj radionici čarobnjak će izabrati i izraditi svoj personalizirani čarobni štapić.

U nedjelju, 7. studenoga u 18 sati vrijeme je za radionicu crtanja čarobnih bića. Zadnja radionica održat će se u nedjelju, 14. studenog u 11 sati.

Svaki čarobnjak mora znati sakriti svoje tajne od znatiželjnih bezjačkih pogleda. Jedan od načina je i pisanje tajnim pismom koje mogu pročitati samo drugi čarobnjaci. Rune su stoljećima korištene upravo u tu svrhu. Vrijeme je da ih i vi naučite.

Izložba će biti otvorena radnim danom od 17 do 21 sat, a subotom i nedjeljom od 11 do 21 sat. Za ulazak na izložbu nije potrebno imati COVID potvrdu. Na dan otvorenja, 29.10. slobodan ulaz na izložbu je od 19 sati.

Pričaonice i čitaonice su potpuno besplatne, no zbog ograničenog broja sudionika potrebna je prijava. Na pričaonicama i radionicama može sudjelovati desetero djece te jedan roditelj, ako dijete ne može boraviti samostalno. Roditelj je obavezan imati COVID potvrdu. Prijava je moguća na službenoj stranici Tower Centra Rijeka.

Foto: Press