fbpx

2Cellos: Povratak klasičnim korijenima!

Zagreb…

2CellosPovodom drugog koncerta u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 10. lipnja 2015. godine, 2CELLOS su kratki boravak u Zagrebu iskoristili za druženje s hrvatskim medijima. Raspoloženi i nasmijani u društvu Dražena Sirišćevića, ravnatelja dvorane Lisinski, osvrnuli su se na američku rasprodanu turneju, povratak klasičnim korijenima te naravno na krcati koncertni rapored koji slijedi. Slavni virtuozi Luka Šulić i Stjepan Hauser predstavit će se 9. i 10. lipnja na koncertima kroz repertoar klasične glazbe i to uz pratnju Zagrebačkih solista. Na jedinstvenim glazbenim večerima pokazat će kako zvuče violončela ovog vatrenog dua u partiturama Vivaldija, Boccherinija, Vivaldija, Bacha, Rachmaninova, Morriconea, Zimmera…
Budući da zbog svjetske turneje nemaju često priliku svirati klasiku, odlučili su oba koncerta, 9. i 10. lipnja, snimiti u vlastitoj produkciji te taj video materijal s vremenom objaviti kako bi u raritetnim koncertima mogli uživati i oni koji neće imati priliku biti u dvorani. Naime koncert 9. lipnja rasprodan je još prošloga tjedna, a zbog ogromnog interesa dodan je i drugi koncert 10. lipnja.
Unatoč fantastičnim obradama svjetskih pop/rock hitova, Luka i Stjepan se uvijek rado vraćaju klasičnoj glazbi kojoj su u potpunosti bili posvećeni još od ranog djetinstva pa su se korijenima vratili i na aktualnom albumu ‘Celloverse’.
Cijene ulaznica: 160/200/240/280 kn. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni dvorane ili online

Foto: Press