fbpx

45. Samoborska glazbena jesen

Samobor…

Od 25. rujna do 4. listopada 45. Samoborska glazbena jesen

Samoborska glazbena jesen– Pred nama je 45. Samoborska glazbena jesen koja i ove jeseni pretvara naš Samobor u prijestolnicu glazbe. Sve što pripada povijesti našeg Festivala proizašlo je iz dosljedno provedene ideje o otvorenoj razmjeni kreativnih promišljanja umjetnika. Taj slobodni jezik uzajamnosti, o kojem svjedoči i kontinuitet Festivala, posljedica je okrenutosti prema potpunoj umjetničkoj Samoborska glazbena jesenslobodi izražavanja. 2020. je godina u kojoj svijet slavi 250 godina rođenja Ludwiga van Beethovena, jednog od najvećih skladatelja glazbene povijesti. I mi se pridružujemo proslavi ove velike obljetnici s nizom njegovih skladbi u programu Festivala. Nažalost, 2020. godina donijela je i neka negativna iznenađenja i svima pomrsila planove; globalna epidemija promijenila je tijekove kulturnog sektora u cijelome svijetu, diljem Europe otkazani su ili odgođeni festivali, konferencije i izložbe, kina, kazališta i muzeji zatvoreni, a međunarodna razmjena umjetnika zbog ograničenja kretanja svedena na minimum. I mi smo se stoga u stvaranju programa ovogodišnjeg festivala okrenuli intenzivnije prema vlastitom okruženju i angažirali najvrsnije domaće glazbenike kako bismo u najvećoj mogućoj mjeri osigurali odvijanje festivala i u ovim uvjetima – poručuju organizatori.
45. Samoborsku glazbenu jesen u petak, 25. rujna u samoborskoj župnoj crkvi od 20 sati otvaraju Zagrebački solisti i Monika Leskovar, a tijekom festivala bit će održano i tradicionalno Međunarodno natjecanje mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić.
Ulaznice za koncerte 45. Samoborske glazbene jeseni mogu se kupiti na www.ulaznice.hr Sve informacije o ulaznicama i programu festivala dostupne su na www.samobor-festival.com.
Organizator Samoborske glazbene jeseni je Pučko otvoreno učilište Samobor, a pokrovitelji Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Zagrebačka županija, Grad Samobor i Hrvatsko društvo skladatelja. Podsjećamo, Samoborska glazbena jesen nositelj je EFFE labela, kroz projekt EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe, koji je inicirala Europska udruga festivala.

Foto: Press