fbpx

Počinje 23. glazbeni festival u Pitomači!

Podravina…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

glazbeni festivalPitomača 2015. pred publiku dolazi u osvježenoj koncepciji. Budući da oduvijek sjedinjujemo suvremeno s tradicijskim, i ove smo godine odlučili dvije festivalske večeri pripremiti prema tom ključu, no prvu večer prednost ipak ima suvremeno, dok drugu večer tu ulogu preuzima etno i folklorni izričaj. Glazbeni je festival izrazito važan za Pitomaču. Osim što nam svake godine dolazi mnogo ljudi koji upoznaju cijeli naš kraj i ovdje stječu prijatelje, on daje neizmjeran doprinos prepoznatljivosti Pitomače i Podravine ne samo u Hrvatskoj, već i u svijetu – rekao je umjetnički ravnatelj Marinko Barčan.
U petak, 12. lipnja, i subotu, 13. lipnja 2015. godine, s početkom u 20,45 sati u školskoj sportskoj dvorani u Pitomači održat će se 23. glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2015.
Na dvije festivalske večeri izvođači će predstaviti 34 nove skladbe; njih 20 u petak na večeri popularnih tamburaških skladbi i 14 u subotu na večeri etno i folklornih skladbi Podravine i Podravlja. Pred pitomačku publiku dolaze poznata imena: Kićo Slabinac, Žiga, Jerry Grcevich, Ladarice, Podravski mužikaši, Stjepan Jeršek Štef, Razbijači čaša, Franjo Barić, Cecilija, Rajko Suhodolčan, Garavuše, Sitan vez, Đuka Čaić, Ivan Mikulić i mnogi drugi – svi odreda vrsni pjevači i svirači koji će svojom iskrenom izvedbom približiti stihove, glazbu i aranžman jednako poznatih hrvatskih autora na što nećete ostati ravnodušni.
Cijena ulaznice je 15,00kuna za svaku večer, a mogu se kupiti u Općini Pitomača, kiosku Vrabac ili rezervirati na e-mail [email protected] Nakon svake festivalske večeri očekuje vas popratni program u Festivalskom šatoru od 23,00 sata. U petak će Mirko Švenda Žiga predstaviti svoj novi nosač zvuka i održati koncert, a u subotu će publiku uveseljavati tamburaški sastav Mjesečina. Ove godine direkcija Festivala će dodijeliti nagrade za najizvođeniju pjesmu prema podacima ZAMP-a i nagradu za novinarsko praćenje u prošloj godini.
Još jedna glazbena poslastica rezervirana je za nedjelju, 14. lipnja, kad će u školskoj sportskoj dvorani s početkom u 19,45 sati Podravski mužikaši održati veliki koncert povodom 20. obljetnice svoga rada i postojanja.
Pitomača će 12. i 13. lipnja živjeti glazbu.Pridružite se u tom doživljaju. Dođite na 23. glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja u Pitomaču!
Izvođači:
Popularne tamburaške skladbe, petak 12. Lipnja:
– Stjepan Jeršek Štef, Rajko Suhodolčan, Kajda, Garavuše, Gordana Ivanjek Tušek, Sitan Vez, Mladen Medak Gaga, Jerry Grcevich i Tamburgeri, Žiga, Dangube, Razbijači čaša, Podravski mužikaši i Renata Kos, Mjesečina, Cecilija i garavi, Cure iz centra, Darko Domijan, Franjo Barić i podravci, Tomislav Tišljar, Svirci moji, The Fusion
Etno i folklorne skladbe podravine i podravlja, subota 13. lipnja:
Krunoslav Kićo Slabinac, Đuka Čaić, Josipa Gvozdanić, Đurđevčice, Crni šest, Valentina Žnidarić, Gordana Lach i Željko Grahovec, Luka Udjbinac, Željko Grozaj i Vinski brati, Tonči Mišević i Pleter, Ivan Mikulić, vokalni ansambl Angeluš, Ante Toni janković, Navračićeva banda, Ladarice, Zlatne strune, Podravski mužikaši

Foto: Press