fbpx

‘Umorstva u pauzi za ručak’ na Sušaku!

HKD…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Umorstva u pauzi za ručak– U predstavi o ubojstu nema krvi, ali ima puno napetosti. Tko je ubojica? Ili ubojice..? Dođite i otkrijte s nama! – kaže Paola Galassi, redateljica i autorica dramatizacije popularnog talijanskog romana koji je već preveden na mnoge europske jezike.
Crna komedija ‘Omicidi in pausa pranzo‘ / ‘Umorstva u pauzi za ručak‘, predstava Talijanske drame riječkog HNK Ivana pl. Zajca u koprodukciji s La Contrada – Teatro Stabile iz Trsta, a prema istoimenom hit romanu Viole Veloce bit će premijerno izvedena u četvrtak, 28. travnja 2016. godine u 19,30 sati na maloj sceni HKD-a na Sušaku.
Redateljica predstave i autorica dramatizacije romana je Paola Galassi, gošća iz Italije kojoj je ovo već četvrta suradnja s riječkom Talijanskom dramom.
Roman Viole Veloce, talijanske spisateljice koja se koristi pseudonimom, postavlja se prvi put na kazališnu scenu, a zahvaljujući koprodukciji s trćanskim kazalištem La Contrada zaživjet će i na pozornicama Italije, uz glumce iz Rijeke, Trsta i Milana koji sudjeluju u njoj.
Glavna junakinja Francesca Zanardelli službenica je u velikoj talijanskoj firmi koja nakon pauze za ručak nalazi tijelo svoje kolegice pod radnim stolom zajedničkog ureda. Tako počinje zabavna krimi-komedija gdje u igri sprovoda, ispitivanja, telefonskih poziva, neočekivanih susreta i obrata, junakinja duboko preispituje svoj život, ne samo profesionalni, već obiteljski i ljubavni.
U međuvremenu, za tristotinjak službenika poduzeća strepnja postaje dio svakodnevice te se počinju i međusobno sumnjičiti. ‘Umorstva u pauzi za ručak’ parodija je krimi-žanra koja govori o novom obliku mobbinga, a koja djelomično zadire i u drugi, ljubavni žanr.
Talijanska glumica Rossana Carretto, kazališna i televizijska zvijezda, u glavnoj je ulozi Francesce Zanardelli. Prvi je put u Rijeci i očarana je ljepotom grada i Kazališta, oduševljena je atmosferom i energijom glumaca što će, nada se, prepoznati publika i u Hrvatskoj i u Italiji.
Uz nju u predstavi glume Rosanna Bubola, Giuseppe Nicodemo, Gualtiero Giorgini, Marcello Mocchi i Paola Bonesi.
Osim redateljice Galassi, na predstavi su radili i scenografkinja Aleksandra Ana Buković te njena asistentica Carry Lee Hent, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović i oblikovatelj svjetla Predrag Potočnjak.
Na dan premijere, 28. travnja, u atriju HKD-a na Sušaku bit će i otvorena autorska izložba Ivne Bruck, autorice plakata predstave.

Foto: Press