fbpx

Traži se novi suprug Mire Gavrana

Kerempuh…

Nova premijera Traži se novi suprug u kazalištu Kerempuh

Traži se novi suprugSatiričko kazalište ‘Kerempuh‘ za 21. siječnja 2017. s početkom u 20.00 sati najavljuje premijeru predstava Mire Gavrana ‘Traži se novi suprug’ u režiji Željka Königsknechta.
Riječ je o komediji kojom će glumac Željko Königsknecht proslaviti 35. obljetnicu umjetničkog djelovanja u ‘Kerempuhu’, gdje je u svojoj impozantnoj karijeri odigrao 69 naslova, odnosno, više od 5.000 predstava i u njima ostvario preko 140 uloga.
‘Traži se novi suprug’ Mire Gavrana, neobični je spoj komedije karaktera i komedije situacije te pruža brojne mogućnosti glumcima za stvaranje atraktivnih likova.
Traži se novi suprugDuhoviti dijalozi i dinamičan zaplet bogat brojnim obratima razlog su zbog kojeg je ova komedija odigrana preko 100 puta, u Zagrebu i Hrvatskoj i dobila je i pregršt pozitivnih kritika.. Isto tako, izvedena je u Slovačkoj, Njemačkoj, Sloveniji, Bugarskoj i drugim zemljama te se svugdje afirmirala kao istinski teatarski hit. Praizvedba ove komedije našeg najprevođenijeg i ‘najigranijeg’ hrvatskog autora mlađe generacije odigrana je daleke 1996. u ‘Epilog Teatru’ u režiji slovenskog redatelja Marjana Bevka.
Traži se novi suprugGavranova djela su prevedena na 38 jezika. Njegove knjige su imale preko 200 izdanja u zemlji i inozemstvu. Po njegovim dramama i komedijama nastalo je više od 300 kazališnih premijera diljem svijeta, a vidjelo ih je više od tri milijuna ljudi. Jedini je živući dramatičar u Europi koji ima kazališni festival njemu posvećen, izvan zemlje rođenja, na kojem se igraju isključivo predstave nastale prema njegovim tekstovima, a koji od 2003. djeluje u Slovačko u Trnavi, od 2013. u Poljskoj u Krakovu, a od 2016. u Češkoj u Pragu, pod nazivom GAVRANFEST.

O PREDSTAVI:
Miro Gavran. TRAŽI SE NOVI SUPRUG
Redatelj: Željko Königsknecht
Dramaturgija: Željko Königsknecht
Kostimografkinja: Tanja Rodd
Scenografkinja: Nina Mia Čikeš
Glazba: Mario Mirković
Oblikovateljica svjetla: Vesna Kolarec
Asistent režije: Zvonko Benić
Umjetnički savjetnik: Zoran Mužić
Fotografkinja: Maja Kljajić

Upoznajte živopisne likove ove komedije Traži se novi suprug Mire Gavrana koja će zasigurno osvojiti zagrebačku publiku:
Zdenka Smočilović – udovica ( 40 – 45 godina ) – izvedba Anita Matić Delić
Susjed Brkić – referent ( 40 – 55 godina ) – izvedba Damir Poljičak
Gospodin Jurić – frustrirani glumac ( 50 – 55 godina ) – izvedba Željko Königsknecht
Predstavu je moguće pogledati na izvedbama: 19., 20. i 25. siječnja te 1., 10., 19. i 26. veljače. 2017. u 20.00 sati.

Foto: Press