fbpx

Mali div od deset minuta TV kalendar proslavio 40. godišnjicu prikazivanja

Zagreb…

Ekipa HRT-ove emisije TV kalendar svečano obilježila 40. godišnjicu prikazivanja

TV kalendar

TV kalendar– Ova je proslava način da okupimo sve bivše i sadašnje suradnike emisije TV kalendar kako bismo im zahvalili za njihov rad i trud kojim su omogućili da naša emisija nalazi put do gledatelja, zbog kojih je i stvaramo – rekao je Urednik TV kalendara Vladimir Brnardić.
Ekipa popularne emisije TV kalendar održala je u studiju Zvonimir Bajsić Hrvatske radiotelevizije svečano okupljanje uz prigodan program u povodu 40. obljetnice prikazivanja. Mali div od deset minuta, kako od milja gledatelji nazivaju jednu od najdugovječnijih emisija javnoga medijskog servisa, neprekidno se prikazuje od siječnja 1976. godine.
TV kalendarUrednik TV kalendara Vladimir Brnardić rekao je kako je okupljanje bilo jedinstvena prigoda za susret na jednome mjestu svih kolegica i kolega koji su više od četiri desetljeća svojim radom sudjelovali ili još uvijek sudjeluju u stvaranju TV kalendara.
Na proslavi su sudjelovali nekadašnji urednici i pokretači TV kalendara Vladimir Fučijaš i Obrad Kosovac te brojni vanjski suradnici i nekadašnji zaposlenici Hrvatske radiotelevizije koji su sudjelovali u njegovoj proizvodnji. Među okupljenima su bili i brojni sadašnji zaposlenici i suradnici bez kojih te emisije ne bi bilo – snimatelji, lektori, ton-majstori, spikeri, montažeri, prevoditelji, vozači i arhivisti.
Među pozvanima su bili također i ravnatelji i djelatnici brojnih kulturnih ustanova koji surađuju na emisiji: Hrvatskoga povijesnog muzeja, Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Državnoga arhiva, Memorijalno-dokumentacijskoga centra Domovinskoga rata, Muzeja grada Zagreba, Muzeja suvremene umjetnosti, Umjetničkoga paviljona, Tehničkoga muzeja, Arheološkoga muzeja, Muzeja za umjetnost i obrt te Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Foto: Krasnodar Peršun za HRT