fbpx

Vatreni stigli u Rusiju: Dalić: Svi moramo staviti Hrvatsku ispred svih!

Rusija…

Pun sam vjere u našu reprezentaciju, svi moramo staviti Hrvatsku ispred svih, ispred osobnih ambicija i ega, i tada možemo očekivati dobar rezultat, kaže Zlatko Dalić

– Pred nama je veliki izazov, ali svi smo spremni. Naporno smo radili za ovo, cjelokupnu sezonu. Očekivanja i ambicije uvijek su na visokoj razini, no prvi cilj preostaje proći skupinu. Igrači su u redu i na nama je obaviti svoj posao. Znamo s koliko se nade čeka ovo Svjetsko prvenstvo, zato posebno hvala Osijeku i Slavoniji koji su na pokazali koliko reprezentacija znači Hrvatskoj. Ja bih dao sve da budemo svjetski prvaci – dao bih sve da za početak prođemo skupinu – ali ništa neće biti lako i mnogo se toga treba poklopiti – najavio je izbornik Zlatko Dalić.
Vatreni su danas stigli u Rusiju, zemlju domaćina nadolazeće svjetske smotre. Sletjeli su u St. Peterburg te se uputili prema svojoj bazi, da bi u predvečernjim satima održali otvoreni trening u Roščinu.Reprezentativci će do prvog sraza, 16. lipnja s Nigerijom u Kalinjingradu, trenirati još pet puta.
– Utakmica s Nigerijom nama je najvažnija, iako eventualni neuspjeh možemo popraviti u sljedeće dvije utakmice. Jako sam zadovoljan odrađenim pripremama, mnogo smo toga isprobali i još sam uvjereniji da možemo ostvariti ciljeve. Ništa me neće pokolebati, pokazali smo protiv Brazila da možemo igrati sa svakime, pobijedili smo i Senegal makar nismo odigrali sjajno. Analizirat ćemo, raditi i imamo vremena ponešto korigirati kako bismo izabrali najbolje za Nigeriju. Priliku će dobiti najbolji, neovisno o mladosti ili starosti, a Senegal nam je pokazao koliko moramo biti oprezni. Prvo poluvrijeme nije bilo dobro, ali općenito sam zadovoljan i trebale su nam takve utakmice. Ako uložimo maksimalan napor, vjerujem u pobjedu, nema razloga za strah – ističe izbornik.
A a pitanje kako će se Hrvatska prilagođavati na ruske uvjete i koliko daleko može na Svjetskom prvenstvu?
– Ovdje je hladnije, imamo vremena naviknuti se, a iako su udaljenosti velike – svi imaju taj problem i to nam je najmanja briga. Imamo mnogo razloga za optimizam, imamo pravo nadati se dobrim stvarima, a treba zaslužiti i malo sreće. Pun sam vjere u našu reprezentaciju, svi moramo staviti Hrvatsku ispred svih, ispred osobnih ambicija i ega, i tada možemo očekivati dobar rezultat – zaključio je Zlatko Dalić.

Foto: Press – HNS/Društvena mreža