fbpx

U ime ljubavi – Povijest jednog zločina iz strasti

U ime ljubavi – Stephanie Scott

Nakladnička kuća Znanje predstavlja U ime ljubavi (What’s Left of Me is Yours), hvaljeni i nagrađivani roman prvijenac autorice Stephanie Scott, Britanke rođene i odrasle u Singapuru.

U ime ljubavi

Smještena u japansku kulturu, ova vrhunska kriminalistička priča ujedno je i potresna obiteljska saga u kojoj autorica opisuje zamršene posljedice preljuba i pritom minuciozno istražuje psihološke i moralne temelje djela koja činimo u ime ljubavi, pitajući se gdje je granica između strasti i posesivnosti, dobrih namjera i čiste sebičnosti.

U prijevodu Mirjane Čanić, U ime ljubavi možete pronaći u knjižarama diljem zemlje te u webshopu Znanje, po cijeni od 119,00 kn, a prvih nekoliko ulomaka iz romana možete pročitati na sljedećoj poveznici.

U ime ljubavi

U Japanu je procvjetala tajnovita industrija wakaresaseya – jedno od supružnika unajmljuje osobu koja će zavesti drugog kako bi stekao prednost u brakorazvodnoj parnici. Kad Sato unajmi Kaitara da zavede njegovu suprugu Rinu, misli kako će to biti jednostavan slučaj.

Ali Sato nikad nije istinski razumio Rinu ni njezine želje, a Kaitarov je zadatak upravo taj i on ga uspješno obavlja. Dok Rina ni ne sluti što ih je zapravo spojilo, ona i Kaitaro se ludo zaljubljuju, što pokreće niz nasilnih djela koja će zauvijek proganjati njezinu kćer Sumiko.

Stephanie Scott priča priču iz različitih kutova, smjestivši je u čarobne japanske krajolike, te uvjerljivo opisuje preljub i njegove zamršene posljedice. Rinina kći mora pak popuniti praznine u svojim sjećanjima i otkriti što se zapravo dogodilo.

RECENZIJE:

– Stephanie Scott razotkriva kako čak i laži izrečene u najboljoj namjeri mogu biti po život opasne… Roman je prozor u japansku kulturu nabijen emocijama, s vječnom temom da zakon ne štiti nevine te da je znanje o sebi, ali i drugima – najvažnije – New York Times

– Ovaj je roman remek-djelo. Autorica je donijela prekrasan, originalan i mučan koncept u čarobnoj prozi – Lesley Kara

– Prelijepo napisan atmosferičan roman o slomljenim srcima i gubitku te o tajni svih tajni – obitelji – Laurie Frankel

O AUTORICI:

Stephanie Scott Britanka je rođena i odrasla u Singapuru. Studirala je englesku književnost na Yorku te magistrirala renesansnu književnost na Cambridgeu i kreativno pisanje na Oxfordu.

Scott je postala članica Britansko-japanskog pravnog društva i dodijeljena joj je stipendija British Association of Japanese Studies Toshiba za antropološki rad na romanu „U ime ljubavi“. Dobitnica je nagrada Jerwood/Arvon za fikcijsku prozu te je osvojila drugu nagradu Peggy Chapman-Andrews First Novel Award za ranu verziju rukopisa.

Također je nominirana i za uglednu nagradu Yhalak Prize. „U ime ljubavi“ njezin je prvi roman.

Prijevod: Mirjana Čanić, ISBN: 978-953-360-337-7, Cijena: 119,00 kn