fbpx

Dokumentarna serija Uzgojite svoj vrt uz Alana Titchmarsha

Od ponedjeljka na HTV2 Uzgojite svoj vrt uz Alana Titchmarsha

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 31. svibnja 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 15.00 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Uzgojite svoj vrt uz Alana Titchmarsha.

Uzgojite svoj vrt

U prvoj epizodi serije Uzgojite svoj vrt uz Alana Titchmarsha ove inspirativne serije, obožavani britanski vrtlar Alan Titchmarsh pokazat će koliko je lako uzgojiti vlastito voće i povrće – bilo to u vani, u kući, na balkonu, na kućnome pragu ili čak u jednoj jedinoj posudi na prozorskoj klupčici.

Od sočnih rajčica i jagoda do salata i začinskoga bilja, od sijanja sjemena do presađivanja, Alan dijeli trikove nužne za uzgoj vlastite hrane bez obzira na prostor kojim raspolažete.

Šarmantno ga je snimala u izolaciji njegova supruga Alison, s kojom je u braku 45 godina, a u seriji se pojavljuju i njegovi suradnici iz serije “Zavolite svoj vrt” koji također obrađuju svoje različite gredice te ih pretvaraju u koristan, ali i vizualno atraktivan prostor.

Iz tjedna u tjedan Katie Rushworth, Frances Tophill i David Domoney oformljuju tri vrlo različita, domišljata, ali i jednostavna priručna vrta – ni iz čega će stvoriti klasične povrtne gredice, malen terasasti vrt te će otkriti ideje za zgodan unutrašnji vrt sa začinima za kuhinju.

Od načina kako uzgojiti voće i povrće ako uopće ne posjedujete vrt pa do superpraktičnih savjeta što i gdje saditi – ova serija pokazat će vam kako da dom ispunite voćem, salatama, začinskim biljem i povrćem te namirite potrebe svog kućanstva za iduću i sve nadolazeće godine.

Foto: Press