fbpx

Usporedba: Život i rad u Irskoj i Hrvatskoj

Puls…

HRT-ov ovotjedni magazin ‘Puls’ donosi nove priče – preko Biokova do života na otoku

rad u IrskojU ovotjednoj emisiji magazina za ljude i društvene fenomene ‘Puls’, u četvrtak 11. listopada u 21.00 sat na Prvom programu (HRT-HTV1), autorska ekipa predvođena urednicom projekta Majom Tokić, te urednicom i voditeljicom emisije Moranom Kasapović, obrađuje sljedeće teme i priče:
1. Je li u Irskoj doista trava zelenija? Kakva su iskustva onih koji su otišli? U reportaži Vjerana Mišurca iz Dublina donose svjedočanstva hrvatskih građana koji su doselili u Irsku, kako su se snašli te kako im je živjeti i raditi ondje. Usporedili su nam život i rad u Irskoj i Hrvatskoj.
Puls2. Potom je ekipa isprobala je i nakratko oživjela stari običaj: pošli su na Biokovo “usić leda”. Zajedno s ekipom HGSS-a iz Makarske te speleolozima, spustili su se u Mucića Ledenicu i donijeli leda. Redatelj dokumentarne reportaže je Miro Branković.
3. Ljetovanje na otoku je divno. No biste li mogli živjeti na njemu? U vrijeme ljetne žege, usred sezone, Elizabeta Biočina razgovarala je s ljudima kojima je otok izbor zbog kojeg ne žale i ne bi ga zamijenili. Ni ljeti ni zimi.
4. Dokazao se kao reporter. U Rusiji obavio sve zadatke! A kako podnosi prave udarce? Sportski reporter Edin Mahmuljin istražuje: koje su tajne borilačkih vještina? Koliko boli uspjeh?
– Vjerujemo da će ove priče zainteresirati hrvatsko gledateljstvo da u četvrtak navečer u 21.00 sat bude uz HTV1 i novu epizodu magazina PULS – poručuju iz HRT-a.

Foto: Press