fbpx

Velika nagradna igra: Palčići za Hrvatsku

Zagreb…

U podne kreće velika nagradna igra: Palčići za Hrvatsku uz nevjerojatne sportske uspomene

PalčićiMjesec i pol dana nakon najave ispred Petrove bolnice, Udruga ‘Dinamo to smo mi‘ i Klub roditelja ‘Palčići‘ pokrenuli su nagradnu igru s brojnim dresovima i rekvizitima brojnih hrvatskih i svjetskih sportskih zvijezdi.
– Obzirom da je velikim pokretom ljudi skupljeno više od 5,5 milijuna kuna za opremu Odjela nedonoščadi u Petrovoj bolnici, ali i bolnici Merkur, odlučili smo da se ova nagradna igra realizira za cijelu Hrvatsku. Uostalom, u brojnim donacijama i aukcijama su sudjelovali navijači iz cijele Hrvatske, a i sportaši koji su odmah odazvali akciji i donirali svoje vrijedne sportske uspomene su također iz cijele Hrvatske – rekao je Juraj Čošić, predsjednik Udruge ‘Dinamo to smo mi’.
Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi ‘Palčići’ objasnila je kako će se ovom nagradnom igrom ovisno o skupljenim sredstvima namjenski nabaviti oprema za brojna rodilišta u Hrvatskoj.
– Akcija koju pokrenuli zove se ‘Palčići za Hrvatsku’ i razlika između uplaćenih donacija za Petrovu i Merkur od onoga što se potrošilo za opremu će se također uplatiti za ovu akciju, kao i iznos uplaćenog PDV-a kada ga država vrati na naš račun. Između ostalog ćemo nabaviti prijenosne inkubatore za Sisak, Vinkovce, Novu Gradišku, ali i drugu opremu – rekla je Željka Vučko.
PalčićiNagradna igra će se odvijati na internet adresi http://palcici.dinamotosmomi.com, a svatko će za donaciju od 30 kuna dobiti potvrdu o donaciji sa serijskim brojem s kojim ulazi u bubanj vrijednih nagrada koje mogu vidjeti na istoj stranici. A između ostalog moći će se osvojiti i potpisani dres jednog od najboljih NBA košarkaša današnjice Paul Gergea ili Luke Dončića, kao i bivših legendi AS Rome Francesca Tottija i Christiana Panuccija.
– Osim ovih svjetskih imena akciji su se pridružili brojni hrvatski sportaši. Janica Kostelić donirala je kacigu s kojom je osvojila medalje na ZOI u Torinu, Tin Srbić dres u kojem je osvajao brojne svjetske medalje, Dario Šimić dres s utakmice Dinamo – Porto na kojoj je bio Palčićikapetan i na kojoj je Dinamo ubilježio prvu pobjedu u Ligi prvaka. Velimir Zajec dao je kopačke iz legendarne 1982., dok je Blanka Vlašić poklonila dres u kojem je skočila 208 centimetara, drugi najbolji rezultat svih vremena. Naravno tu je i dres veslača Valentina Sinkovića, Ivice Zubca iz LA Clippersa, a da ne govorimo o svim našim najboljim rukometašima, nogometašima i tenisačima. Ana Konjuh i Marin Čilić su dali svoje reket, a Borna Čorić dres Hrvatske iz Davis Cupa – ispričao je Čošić.
I jedni i drugi zahvalili su tvrtki LeapBit iz Zagreba na izradi tehničkog dijela nagradne igre, kao i pravnoj pomoći, ali i donaciji Hrvatskom Crvenom Križu potrebnog postotka nagradnog fonda nagradne igre.
– Kada smo im se obratili po preporuci da su tehnički najbolji za realizaciju naše ideje nismo ni sanjali da smo naišli na hrvatsku tvrtku koja osim sjajnih rješenja ima i pravu humanitarnu notu – dodao je Čošić.

Foto: Press