fbpx

Ti mene nosiš na Međunarodnom filmskom festivalu!

Karlovi Vari…

Emotivan međunarodni doček filma Ti mene nosiš na 50. Karlovim Varima

Ti mene nosišDebitantski dugometražni film Ti mene nosiš redateljice Ivone Juke u punoj dvorani gradskog kazališta doživio je svoju međunarodnu premijeru. Film je prikazan u natjecateljskom programu East of the West 50. izdanja prestižnog Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima, a emotivna publika ispratila ga je pljeskom. Uoči premijere pred mnogobrojnu publiku izašla je ekipa filma; redateljica Ivona Juka, producentica Anita Juka, te glumci Lana Barić, Vojislav Brajović i Damir Markovina. Sve prisutne pozdravila je redateljica te istaknula kako joj je drago biti dijelom jubilarnog izdanja festivala.
Ti mene nosišFilm Ti mene nosiš emotivna je i dirljiva obiteljska priča koja govori o tri protagonistice koje se bore za prihvaćanje, iskupljenje  i nove prilike. Dora je zanemarena djevojčica koja mašta postati nogometna menadžerica. U njezin se život iznenada vraća otac odmetnik s kojim uspostavlja blizak odnos. Ives, redateljica sapunica, brine se o ocu koji ima Alzheimer. Kako gubi oca, sve više gubi i tlo pod nogama. Nataša, uspješna producentica sapunice, očekuje dijete. Kad joj se uz nagomilane probleme iz prošlosti pojave još teži, želi se suočiti s ocem s kojim je prekinula sve veze.
Režiju filma potpisuje Ivona Juka, koja s Anitom Jukom, ujedno i producenticom filma, potpisuje scenarij. U filmu igraju Lana Barić, Nataša Janjić, Nataša Dorčić, Helena Beljan, Vojislav Brajović, Sebastian Cavazza, Vedran Mlikota i brojni drugi. Za kameru je zadužen Mario Oljača, za montažu Vladimir Gojun, za glazbu Teho Teardo, scenografiju potpisuje Ivan Ivan, a kostimografiju Ivana Zozoli Vargović. Film je nastao u produkciji 4Filma i koprodukciji slovenskog Vertigo/Emotionfilma i srpskog Sloan Film Productiona, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Slovenskog filmskog centra, Eurimagesa, FS Viba Filma, Ministarstva kulture Republike Srbije, Hrvatske radiotelevizije (HRT), Turističke zajednice Grada Zagreba i Grada Splita.

Foto: Press – Film Servis Festival Karlovy Vary