Ti mene nosiš na Međunarodnom filmskom festivalu!

Karlovi Vari…

Emotivan međunarodni doček filma Ti mene nosiš na 50. Karlovim Varima

Ti mene nosišDebitantski dugometražni film Ti mene nosiš redateljice Ivone Juke u punoj dvorani gradskog kazališta doživio je svoju međunarodnu premijeru. Film je prikazan u natjecateljskom programu East of the West 50. izdanja prestižnog Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima, a emotivna publika ispratila ga je pljeskom. Uoči premijere pred mnogobrojnu publiku izašla je ekipa filma; redateljica Ivona Juka, producentica Anita Juka, te glumci Lana Barić, Vojislav Brajović i Damir Markovina. Sve prisutne pozdravila je redateljica te istaknula kako joj je drago biti dijelom jubilarnog izdanja festivala.
Ti mene nosišFilm Ti mene nosiš emotivna je i dirljiva obiteljska priča koja govori o tri protagonistice koje se bore za prihvaćanje, iskupljenje  i nove prilike. Dora je zanemarena djevojčica koja mašta postati nogometna menadžerica. U njezin se život iznenada vraća otac odmetnik s kojim uspostavlja blizak odnos. Ives, redateljica sapunica, brine se o ocu koji ima Alzheimer. Kako gubi oca, sve više gubi i tlo pod nogama. Nataša, uspješna producentica sapunice, očekuje dijete. Kad joj se uz nagomilane probleme iz prošlosti pojave još teži, želi se suočiti s ocem s kojim je prekinula sve veze.
Režiju filma potpisuje Ivona Juka, koja s Anitom Jukom, ujedno i producenticom filma, potpisuje scenarij. U filmu igraju Lana Barić, Nataša Janjić, Nataša Dorčić, Helena Beljan, Vojislav Brajović, Sebastian Cavazza, Vedran Mlikota i brojni drugi. Za kameru je zadužen Mario Oljača, za montažu Vladimir Gojun, za glazbu Teho Teardo, scenografiju potpisuje Ivan Ivan, a kostimografiju Ivana Zozoli Vargović. Film je nastao u produkciji 4Filma i koprodukciji slovenskog Vertigo/Emotionfilma i srpskog Sloan Film Productiona, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Slovenskog filmskog centra, Eurimagesa, FS Viba Filma, Ministarstva kulture Republike Srbije, Hrvatske radiotelevizije (HRT), Turističke zajednice Grada Zagreba i Grada Splita.

Foto: Press – Film Servis Festival Karlovy Vary