fbpx

Veljko Mršić više nije izbornik reprezentacije

Veljko Mršić i HKS sporazumno prekinuli suradnju

Hrvatski košarkaški savez i dosadašnji izbornik Muške seniorske reprezentacije Hrvatske Veljko Mršić postigli su dogovor o međusobnom prekidu suradnje.

Veljko Mršić

Veljko Mršić je reprezentaciju preuzeo odlukom Upravnog odbora HKS-a u svibnju 2019. godine, prve je utakmice vodio na NBA ljetnoj ligi u Las Vegasu, a zatim je Hrvatsku, zajedno sa svojim stručnim stožerom i velikim trudom igrača, uspješno proveo kroz kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Splitu Hrvatska nije osigurala put u Japan, a u studenom 2021. godine započeo je novi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koji je reprezentacija započela s dva poraza te ju sada očekuje težak put u borbi za Svjetsko prvenstvo, kao i Europsko prvenstvo koje je na rasporedu u rujnu 2022. godine.

Sjednica Upravnog odbora HKS-a kojom je potvrđen sporazumni prekid suradnje održana je 18. siječnja 2022. elektroničkim putem.

– Hrvatski košarkaški savez se zahvaljuje Mršiću na uloženom vremenu i golemom trudu, na doprinosu u nastojanjima koja su stremila jačanju hrvatske košarke i svakako na vrlo korektnoj suradnji.

Ovim putem bih mu poželio puno uspjeha u budućim poslovnim angažmanima – izjavio je predsjednik HKS-a Stojko Vranković povodom raskida ugovora s izbornikom.

Donedavni izbornik Veljko Mršić se zahvalio i HKS-u i svojim suradnicima na međusobnoj suradnji:

– Nakon gotovo tri godine dobre suradnje zahvaljujem Hrvatskom košarkaškom savezu na ukazanom povjerenju koje je rezultiralo uspješnim plasmanom reprezentacije na Europsko prvenstvo, što je i bilo definirano kao primarni cilj.

Posebna i duboka zahvala ide igračima koji su u svakom trenutku nesebično davali sve od sebe. Zahvaljujem se i svim ljudima koji su bili uključeni u rad reprezentacije, zaposlenicima Saveza i stručnom stožeru na podršci te cijeloj reprezentaciji želim puno uspjeha u nastavku kvalifikacija uz veliku želju da Hrvatsku gledamo na Svjetskom prvenstvu.

Foto: Press Renato Branđolica za HRT