fbpx

Video: Antivirus – Moderna grupa Baletnog studija HNK Split

Split…

AntivirusAntivirus je jednoipolminutni film Grupe modernog plesa Baletnog studija HNK Split kojim nam polaznici, plesačice i plesači mladi u rasponu od sedam do 17 godina poručuju koliko im nedostaje ples u vremenima kad su im plesne pozornice i dvorane za vježbu nedostupne. Autor filma je Remus Dimache, baletni solist HNK Split koji je 2017. osnovao grupu čijih je dosadašnjih preko 50 nastupa na brojnim natjecanjima nagrađeno zlatnim medaljama. Nimalo slučajno baš na Majčin dan, svojim jezikom, jezikom plesa šalju svima nama poruku punu svjetla i nade. “Ples nam uljepšava život… to je naša zemlja čudesa” govore nam radujući se povratku u dane zajedničke radosti na plesnim pozornicama. Do tada plešu sami u svojim domovima, balkonima, lođama, vrtovima, na praznoj plaži optimistično skidajući zaštitne maske u završnim kadrovima filma.
Remus Dimache solist je Baleta HNK Split od 2001. godine. Osim brojnih solističkih uloga u modernom i klasičnom baletnom repertoaru, bavi se I pedagoškim radom u Baletnom studiju HNK Split za što je i nagrađen priznanjem za mentora i koreografa na natjecanju plesača suvremenog plesa Mia Čorak Slavenska. Modernu grupu pokreće 2017. s misijom da najmlađe djecu i mlade uvede u svijet modernog baleta. Grupa svake godine odlazi na razna natjecanja s kojih se redovit vraćaju s pregrštom medalja, vrlo često kao najnagrađivanija natjecateljska ekipa. Više od 50 njihovih solističkih i grupnih nastupa zavrijedilo je na tim natjecanjima zlatne medalje. Sadašnji sastav grupe čine djeca i mladi od najmlađe Noemi, sedmogodišnje kćerke Remusa I supruge mu Sanje Dimache, dugogodišnje solistice splitskog Baleta, do “najstarije” polaznice kojoj je 17 godina.
Remus Dimache je autorski i produkcijski potpuni autor filma, uz suradnju polaznica i polaznika koji su se snimali svoju radost dok vježbaju i plešu, poštujući naputke redatelja, scenariste, montažera, kostimografa… Remusa.

Foto: Press
Video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=MHQsLNMnoKk[/embedyt]