fbpx

Ulaz besplatan: Tjedan turskog filma – Toma, Dina…

Tjedan turskog filma – među Novitetima se i dalje gleda Dina Denisa Villeneuvea i Toma Dragana Bjelogrlića

U goste dolazi deveto izdanje Tjedna turskog filma, popularne filmske manifestacije koja posjetiteljima pruža presjek suvremene turske kinematografije.

Toma

U sklopu ovogodišnjeg izdanja publika će u Kinoteci imati priliku pogledati sedam raznolikih naslova: drama, komedija i romansa, počevši s Čudom u ćeliji br. 7 redatelja Mehmeta Ade Öztekina.

Tjedan turskog filma organizira Hrvatsko-turska udruga prijateljstva u suradnji s Turskim kulturnim centrom Yunus Emre u Zagrebu. Ulaz na projekcije je besplatan, uz obvezno preuzimanje ulaznica na blagajni.

Noviteti: Toma i Dina

U tjedan će publiku uvesti dva popularna noviteta. Jedan od njih je Toma, dojmljiva biografska drama Dragana Bjelogrlića o Tomi Zdravkoviću, pjevaču narodne glazbe koji je svojim pjesmama i boemskim životnim stilom ušao u panteon popularne kulture balkanskih zemalja.

Toma

Drugi film je Dina, znanstveno-fantastični spektakl Denisa Villeneuvea, koji je impozantnim režijskim stilom na veliko platno pretočio jedan od najutjecajnijih SF romana svih vremena.

Matineja: Nesavršeni robot Ron

Na subotnjoj Matineji gledamo Nesavršenog robota Rona. To je priča o Barneyju, neobičnom dječaku koji se bori sa sveprisutnošću društvenih medija, i Ronu, njegovom novom digitalnom uređaju koji može hodati i razgovarati i koji je stvoren da mu bude najbolji prijatelj. Riječ je o znanstveno-fantastičnoj animiranoj komediji za cijelu obitelj, koja vješto isprepleće aktualnu temu, humor i izvrsnu računalnu animaciju. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Praktične informacije

Sukladno važećim protuepidemiološkim mjerama, broj posjetitelja u kinu dodatno je smanjen, stoga vas pozivamo da svoje ulaznice osigurate na vrijeme. O mjerama koje smo poduzeli kako bismo posjetiteljima i zaposlenicima omogućili što sigurnije uživanje u programima kina Kinoteka pročitajte ovdje.

Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr, www.kinokinoteka.hr ili svakodnevno u radno vrijeme blagajne kina.

Foto: Press