fbpx

Film Toma i glumci oduševili zagrebačku publiku

Film Toma su producirali redatelj Dragan Bjelogrlić te Željko Joksimović, koji ujedno potpisuje i glazbu

Usporedno s novim rekordom u Srbiji i BiH gdje je film Toma dosad vidjelo više od 700.000 ljudi, film Dragana Bjelogrlića o legendarnom Tomi Zdravkoviću doživio je i svoju hrvatsku premijeru.

Toma

Dva dana uoči početka prikazivanja filma Toma u kinima diljem Hrvatske, u zagrebačkom je Cineplexxu održana ekskluzivna projekcija filma kojoj je nazočila i glumačka ekipa Tome.

Toma

U Zagreb su stigli Petar Benčina koji u filmu tumači lik Zdravkovićevog liječnika, Milan Kolak koji tumači lik Novice Zdravkovića, dok je najviše pažnje izazvao Milan Marić, mladi glumac koji je utjelovio lik besmrtnog Tome Zdravkovića.

 

Toma

Više od stotinjak gostiju uživalo je u filmu i druženju s glumcima koji su im se po završetku projekcije naklonili, a publika ih je nagradila gromoglasnim pljeskom.

Sudeći prema prvim reakcijama, svoj nevjerojatno uspješan pohod po kino blagajnama diljem susjednih zemalja, film Toma će itekako uspješno nastaviti i u hrvatskim kinima od 21. listopada 2021. godine.

Film Toma impresionistički je portret Tome Zdravkovića koji prikazuje njegove same početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirirale prilikom komponiranja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos s velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umjetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. “Toma” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku kojeg ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši.

Film prati dvije linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i liječnika koji započinje liječenje Tome i kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo.

Druga linija prati Tomin život: od djetinjstva u Pečenjevcima, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno utjecati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Legendarnog Zdravkovića na velikom je platnu utjelovio jedan od najperspektivnijih mladih srpskih glumaca, Milan Marić. Tamara Dragičević tumači Silvanu Armenulić, a ostatak glumačke ekipe uključuje i Petra Benčinu, Andriju Kuzmanovića, Sanju Marković, Milenu Radulović, Paulinu Manov, Milana Kolaka, Mirjanu Karanović, Ivana Zekića, Radomira Nikolića…

Film Toma su producirali redatelj Dragan Bjelogrlić te Željko Joksimović, koji ujedno potpisuje i glazbu.

Foto: Press