fbpx

Video: Band aid Srce Hrvatske pjeva u zahvalu svim ljudima Hrvatske

Band aid Srce Hrvatske svim ljudima Hrvatske koji prvi pomažu kad je najteže

– Ukoliko barem netko od stradalnika i nebrojenih volontera, barem jedna osoba od svih njih, osjeti našu poruku te dobije dodatnu snagu u ovim trenucima … mi ćemo biti sretni jer smo svoj cilj ispunili – poručuje složno Band aid Srce Hrvatske.

Bend aid Srce Hrvatske kao i istoimena pjesma Srce Hrvatske, nastala je kao reakcija na sve što se proteklih mjesec dana dogodilo u potresom teško razrušenoj Sisačko – Moslavačkoj županiji, a poglavito na patnju i stradavanje ljudi. Iz istog se razloga i skupina od dvadesetak umjetnika, u najvećem dijelu zagrebačkih glumaca, okupila u zajedništvu glazbenog band-aida „Srce Hrvatske”.

Band aid Srce

Riječ je o isključivo vanistitucionalnom projektu koji se temelji na dragovoljnom i besplatnom učešću svih sudionika. Autori pjesme Toni Eterović i Leonardo Čeči Baksa, odrekli su se svojih godišnjih honorara kroz akciju HDS ZAMP-a „Playlista za glazbenu školu u Sisku” s ciljem obnove potresom razrušene zgrade Glazbene škole „Frana Lhotke” u Sisku.

Band aid Srce

Osnovna poruka pjesme je to da nikakva ugroza ne može zaustaviti val dobrote koji se širi Hrvatskom kad god je njezinim građanima najteže. Pjesma je zamišljena i kao svojevrsna počast i neizmjerno divljenje i zahvalnost svim onim ljudima koji nesebično daju dio sebe kada je drugome to najpotrebnije, nerijetko ugrožavajući vlastitu egzistenciju, a i vlastiti život.

Val je to u kojem autori i izvođači ove pjesme žele biti jedna malena kap, i to načinom koji oni najbolje znaju.

Ekipa koja je sudjelovala u ovom projektu su:

GLUMCI Band aid Srce:
Marko Torjanac
Andrea Baković
Davor Svedružić
Sanja Marin
Jasna Palić Picukarić
Adalbert Turner Juci
Adam Končić
Kostadinka Velkovska
Žarko Savić
Pero Juričić
Ronald Žlabur
Marija Kolb
Marina Kostelac
Matija Prskalo
Matilda Sorić
Branko Smiljanić
Đuro Roić
Zlatko Ožbolt

GLAZBENICI:
Tomislav Presečki, gitare
Nino Krznar, bas gitara
Toni Eterović, programiranje, klavijature, prateći vokal
Jadranka Krištof, prateći vokal

Foto: Press Band aid Srce Hrvatske
Video: