Video: Što je to zgrozilo građane – Horor u centru Zagreba
Piše: redakcija On 13 srp., 2016 At 03:22 PM | Categorized As Kućni ljubimci, Ljubimci, Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Zagreb…

Virtualnom stvarnošću do realnosti za životinje

VideoDanas, u srijeda 13. lipnja 2016. godine, s početkom u 11,00 sati na zagrebačkom Cvjetnom trgu, Udruga Prijatelji životinja i prvi hrvatski studio za virtualnu stvarnost organizirali su događaj u kojem građani mogu besplatno iskusiti svijet virtualne stvarnosti koja prikazuje realnost za životinje. Virtualna šetnja omogućuje im da pogledaju stvarnost u oči i odvodi ih na mjesta koja im inače nitko neće pokazati. Ovaj događaj poseban je i po tome što predstavlja premijerno korištenje Videotehnologije virtualne stvarnosti u Hrvatskoj u službi zaštite životinja.
Prožeti iskustvom koje omogućava projekcija slike na 360°, gledatelji kroz posebne naočale su doživjeli svijet unutar farma i klaonica. To je ujedno i izazov: mogu li izdržati i pogledati cijelu 10-minutnu snimku? Ovo je jedinstvena i rijetka prilika da se zaviri u rutinsku praksu industrije koja je tako dobro skrivena od očiju i ušiju javnosti. Već se na videu na YouTubeu mogla vidjeti naznaka virtualne stvarnosti koju su gledatelji mogli iskusiti. Simulacija nakon događanja dostupna je u studiju za virtualnu stvarnost.

Foto: Press
Video: 

comment closed