fbpx

Vizažisti tima Profokus u novom modnom projektu

Iza pozornice…

Osijek, Kristina AtletićTim Profokus vizažista pod vodstvom Kristine Atletić ostvario je izvrsnu suradnju s mladim dizajnerima koji su u Osijeku prošli vikend prikazali svoje modne kolekcije na Portanova Fashion Incubatoru.
To je projekt mladih entuzijasta koji potiče kreativan rad modnih dizajnera. Cilj je razvijanje novih ideja i poticanje da se natječu i osvoje vrijednu novčanu nagradu. Toj ideji pridružio se i dio profesionalaca od vizažista, frizera, manekenki i dijela organizatora.
Tim Profokus vizažista, u čijem sastavu su profesionalci, podržao je ovaj projekt i pridružio se kako bi svojim radom doprinijelo i dao potporu mladim modnim dizajnerima.
U izvrsnoj atmosferi po prvi puta osmišljena je nova scenografija.

Profokus
Tako su vizažistice tima Profokus po prvi puta šminkale direktno na pisti. Sve što se nikada nije vidjelo ‘iza pozornice’ postalo je vidljivo i javno prezentirano mnogobrojnoj publici. Za njihov modni izgled pobrinuo se dvojac Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić i njihova modna marka KLISAB.

Profokus
Ovosezonski prijedlog make upa
Za ovosezonski izgled glavna koordinatorica Tima Profokus Kristina objasnila je kako je bilo važno postići vrlo svjež mladenački izgled. To je bilo vidljivo u savršenoj podlozi na licu sa sjajnim obrazima, dobro oblikovanim i nešto jače naglašenim obrvama, dok su usta u svijetlim tonovima sličnim bojama usana ili pak posve naglašene u crvenim nijansama.
Oči su sjenčane svijetlim bojama i naglašene trepavice maskarom. Osnovni cilj bio je da se zadrži prirodna ljepota bez puno dodataka.

Profokus
Iako se ovakav izgled čini posve jednostavan, njega je teško postići bez savršenog tehničkog znanja koje profesionalni vizažisti sječu u svojem obrazovanju u Učilištu Profokus. Svojim radom polaznici tijekom dva semestra uspješno savladavaju tehnike make-upa, a svoje znanje nesebično su spremne podijeliti upravo u projektima kakav je Fashion Incubator gdje se potiče rad mladih kreativaca.

Profokus

Foto: Press – Zvonimir Ferina
Fotogalerija: 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”753″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”91″ thumbnail_height=”68″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”5″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]