fbpx

U akciji Želim život prikupljeno više od milijun kuna

Koncert Želim život ponovo ujedinio Hrvatsku

– Želim zahvaliti svima koji su unatoč teškim okolnostima i ove godine, uz male ekrane iz topline svoga doma, pozivima na humanitarni broj podržali i pomogli rad Zaklade. Danas kada je briga za ljudski život prioritet na globalnoj razini, ponovo smo pokazali veliko srce i zajedništvo – poručila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Želim život

Sinoć su građani diljem Hrvatske imali priliku uživati u božićnom koncertu Želim život. Božićni koncert je vrhunac humanitarne akcije Želim život, a nastupile su zvijezde hrvatske glazbene scene Severina i Petar Grašo. Prilikom emitiranja koncerta građani su svojim pozivima prikupili 1.022.510,00 kuna za daljnji rad Zaklade. Od početka humanitarne akcije Želim život građani su čak 204.502 puta nazvali broj 060 9000 doniravši za svaki poziv 5 kuna (plus PDV). Humanitarna telefonska linija bit će aktivna do 31. prosinca.

Želim život

Cilj akcije je prikupljanje sredstava za daljnje širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija. Zaklada je omogućila stručno usavršavanje mladim liječnicima te je dosad sedmero liječnika iz Republike Hrvatske dobilo priliku usavršavati se na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije kako bi po povratku mogli pomoći pacijentima u domovini.

Želim život

– Hvala svima na zajedništvu: Zakladi, gledateljima i cijelom timu Nove TV. Samo tako možemo mijenjati stvari, pa čak i u teškoj i neobičnoj godini.. – rekao je Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nova TV grupe.
Podsjetimo, Zaklada Ana Rukavina je od početka 2020. godine do danas donirala hrvatskom zdravstvu sredstva za opremu i projekte u vrijednosti od 592.270,94 kn. Također, zahvaljujući velikim naporima i uz pomoć brojnih darivatelja, donatora i prijatelja Zaklade, Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica povećao se sa 150 na više od 65.000 darivatelja čime je nadu za spas života dobilo 126 pacijenata. Prema izvješću Svjetskog registra iz 2014. godine, Hrvatska je 11. država u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika. Kontinuiranim zalaganjem Zaklade omogućeno je i osnivanje javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina u sklopu KBC-a Zagreb što Hrvatsku pozicionira na visoko 8. mjesto u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika.

Foto: Press