fbpx

Zlatko Dalić: Na žalost, opet smo ostali bez Vrsaljka

Izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić, ostao je, nažalost, još jednom bez Šime Vrsaljka

– Na žalost, opet smo ostali bez Vrsaljka. To je nova vijest, prije nekoliko dana se na treningu ponovno ozlijedio pa ga neće biti s nama na ovom okupljanju. Žao mi je što ga opet nema, jer se vratio, bio s nama poslije dugo vremena. Što se ostalih igrača tiče, još uvijek ne znamo do kraja cijelu situaciju. Prema najnovijim informacijama, Badelj će ipak doći, a čekamo vijesti u vezi Brekala. Nadam se da će svi biti na okupu, osim što smo od ranije ostali bez Rebića – rekao je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić.
Zlatko Dalić

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se danas u St. Gallenu uoči triju listopadskih ispita, prijateljskog susreta sa Švicarskom u srijedu, odnosno utakmica Lige nacija u Zagrebu protiv Švedske (11. 10.) i Francuske (14.10.).
U analizi rujanskih utakmica izbornik Zlatko Dalić ukazuje na dva potpuno različita pristupa utakmicama protiv Portugala i Francuske.
– Dogodila su nam se dva teška poraza, ali pristup je bio loš samo protiv Portugala. U toj utakmici nismo bili pravi, nije bilo agresije, trčanja, duela. Ne mogu reći da nismo htjeli, ali naišli smo na puno jačeg protivnika u tom trenutku, Portugal je bio bolji u svim segmentima igre. Dakle, u pristupu smo zakazali samo protiv Portugalaca. Protiv Francuza to nije bio slučaj, tada smo bili puno bolji. Odigrali smo dobru utakmicu koju nismo zaslužili izgubiti, u analizi iste vidjeli smo, recimo, da smo pretrčali tri kilometra više od Francuza. Međutim, dekoncentracija u nekim situacijama, pad odgovornosti i dva prekida kumovali su porazu. Bili smo sjajni do 43. minute, dominirali, apsolutno kontrolirali utakmicu. I onda nam se dogode dvije nesmotrene pogreške pa, umjesto da na poluvrijeme odemo s 1:0, mi gubimo 1:2. U takvoj situaciji nije bilo lako ući u nastavak susreta, ali ponovno se vratimo u igru, izjednačimo i onda dođu dva prekida koja nas unište. U Zagrebu, međutim, očekujem drukčiju utakmicu, iako… Francuzi nam nekako ne leže, stalno smo s njima po igri u egalu, a uvijek izgubimo. Očekujem da ćemo ovaj put biti bolji, igrači su mjesec dana više u treningu i natjecateljskoj formi i sigurno će na ovo okupljanje doći u puno boljem izdanju.
Zlatko Dalić

– Želimo vidjeti igrače koji nisu bili često u krugu reprezentacije, a igraju dobro u svojim klubovima. Svi su zaslužili poziv i sada imaju priliku nametnuti se i pokazati da na njih možemo računati u bliskoj budućnosti. Moje pravilo je već poznato, u reprezentaciju se teško upada i ispada iz nje, ali, s obzirom na okolnosti u kojima se događaju česti izostanci igrača, moramo naći određena rješenja. Rekli smo da pripremamo momčad za Europsko prvenstvo i ovo je prigoda da vidimo neka nova lica – zaključio je Zlatko Dalić.

Foto: Press HNS