fbpx

Zlatko Dalić: Ovo je proces stvaranja nove reprezentacije i ja stojim iza njega

I jedni i drugi će se vaditi nakon poraza – rekao je Zlatko Dalić

– U Portugalu i u prvom poluvremenu u Švedskoj nismo bili agresivni, borbeni, kompaktni, malo smo trčali, a protiv ovako kvalitetnih suparnika ne možeš biti na 80 posto, nego svi moraju dati sve od sebe, tu smo bili u problemu. U Portugalu se nismo snašli: oni su igrali svoju igru, a mi smo loše parirali. Puno nam znači ova utakmica, želimo ostati u Ligi A, i nadam se zanimljivoj i čvrstoj utakmici – i jedni i drugi će se vaditi nakon poraza – rekao je Zlatko Dalić.
Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije uoči posljednjeg kola Lige nacija, kada će svjetski doprvaci u Splitu ugostiti europske prvake Portugalce.

Zlatko Dalić

– Svjestan sam da rezultati i igra nisu dobri, to mi nitko ne mora govoriti. To nije razina od prije godinu ili dvije, ovo je naša realnost. Ovo je proces stvaranja nove reprezentacije i ja stojim iza njega. Siguran sam da ćemo sve napraviti da to u ožujku te na EP-u bude puno kvalitetnije, da budemo konkurentni. Rekao sam igračima da ne smiju prestati vjerovati u sebe i svoju kvalitetu te da jedan ili dva poraza ne mogu izbrisati sve dobro iz prošlog razdoblja te da ćemo ponovno biti na razini, reprezentacija na ponos našeg naroda. Sada to ne izgleda tako, no to je najbolje što Hrvatska sada ima. Borimo se, slažemo, i idemo sutra izboriti dobar rezultat kako bismo lijepo završili ovu godinu – kazao je Dalić.
– Portugal je velika reprezentacija, ima kvalitetne igrače i oni žele pobijediti u svakoj utakmici, kao i mi. Ne očekujemo ništa lakši posao, ništa lošiju portugalsku momčad, nego najbolju. Portugal je sjajan, mladi se igrači poput Felixa i Jote odlično uklapaju sa starijima poput Ronalda i Pepea, s pravom se ponovno nadaju velikim rezultatima. Mi smo drugi na svijetu i trudimo se to i ostati. Prolazimo smjenu generacija pa nismo na razini na kojoj smo bili, ali bit ćemo opet i bit ćemo konkurentni najboljima kao što su Portugal, Španjolska i Francuska. Čim je Ronaldo došao igrati ovu utakmicu koja ne nosi borbu za prvo mjesto, to je dovoljno govorilo o njegovoj motivaciji i želji. Dobro je da je došao igrati protiv Hrvatske, nije ga bilo u prijašnjim susretima, a on je uistinu veliki igrač. Kao i naš Luka, u 35. godini daje sve od sebe – zaključio je Zlatko Dalić.

Foto: Press – HNS