fbpx

Zlatko Saračević: Švedska igra jako dobro, neće biti lako

Split…

Dan uoči utakmice trener Zlatko Saračević te reprezentativci Igor Karačić i Marko Mamić najavili su susret Hrvatska – Švedska

Zlatko Saračević– Odigrali smo dvije utakmice i trenutno ih pokušavamo maknuti iz glave. Pripremamo se za Švedsku koja nam je bitna jer želimo u Zagreb stići sa sva četiri boda. Hvala publici za ono što je do sada napravila i da ubuduće još žešće navijaju za nas. Znamo da kako će turnir odmicati da će to biti teže utakmice. Nema veze što je Švedska izgubila od Islanda, smatram da su bolja momčad od njih. Šveđani su na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj igrali jedan od najljepših rukometa i nesretno su došli na domaćine u četvrtfinalu. Imali su loš start na Europskom prvenstvu, ali igraju izuzetno dobro i imaju sjajnu tranziciju – rekao je trener Zlatko Saračević koji je istaknuo kako će utakmica protiv Švedske biti najteža do sad.
Hrvatska rukometna reprezentacija odigrat će posljednju utakmicu skupine A protiv Švedske u kojoj će tražiti potvrdu prvog mjesta. Dan uoči utakmice trener Zlatko Saračević te reprezentativci Igor Karačić i Marko Mamić najavili su taj susret.
Marko Mamić dobio je priliku protiv Islanda i četiri puta zatresao mrežu protivnika, a istaknuo je kako Švedsku vidi kao odličnu momčad:
Marko Mamić– Kada me trener stavi u igru, želim dati sve od sebe. Atmosfera je u Splitu fenomenalna u ne možeš puno puta u životu doživjeti igru u takvom ugođaju. Pozivam ih da nas još jednom podrže i u ovoj posljednjoj utakmici koja nam je bitna zbog bodova. Teško je nekada čekati na klupi, ali gleda se dobrobit momčadi jer imamo svi isti cilj. Švedska je nezgodna, i iako sada to ne izgleda tako, bit će to najteži susret u skupini – rekao je Marko Mamić.
Zlatko SaračevićZa kraj Igor Karačić je kazao kako je Švedska možda iznenadila izvedbom protiv Islanda, ali da ne ih ne smijemo podcijeniti:
– Imat ćemo danas kroz dan sastanke i vremena da se što bolje pripremimo za Švedsku te da dogovorimo akcije koje možemo pokazati. Imamo veliki roster i bitne igrače na vanjskim pozicijama. Prije Eura sam Švedsku vidio kao jednu od glavnih kandidata za medalju i malo su me iznenadili protiv Islanda. Volim njihovu brzu igru i dobru tranziciju. Želimo prenijeti sva četiri boda i dobro ćemo se pripremiti za njih.

Utakmicu protiv Švedske Hrvatska igra sutra, 16. siječnja 2018., u 20:30 sati.

Foto: Press