Zlatna pirueta: Nastupile Hana Cvijanović i Patricia Skopančić

Zagreb..

Završen natjecateljski dio 51 Zlatne piruete: Amerikanka Bradie Tennell pobjednica 51. Zlatne piruete, Hana Cvijanović 20., Patricia Skopančić 34.

Hana CijanovićNatjecateljski dio 51. Zlatne piruete je završen, a dominacija Amerikanki i Ruskinja nastavljena je i kod klizačica. Pobjedila je Amerikanka Bradie Tennell, a prvakinja SAD-a i danas je fantastično klizala te nakon slobodnog programa osvojila 202,41 bod. Druga je bila Ruskinja Anastasiia Gubanova (198,65), a treća Amerikanka Mariah Bell (196,60).
Hana Cijanović i Patricia Skopančić natjecanje su završile na 20. odnosno 34. mjestu. Hana je imala još jedan dobar nastup, iako jedan pad, no u svojoj debitantskoj seniorskoj godini može biti zadovoljna 20. mjestom.
– Bio je jedan pad, međutim ovo je prvi put da sam probala program s dva trostruka flipa. Uspjela sam prvi ali nakon drugog sam pala. To je nešto što još moram popraviti. Na treningu ću sada voziti teže programe, ali sve u svemu zadovoljna sam. Bila sam jako nervozna prije programa i drago mi je da sam se uspjela sabrati – rekla je Hana Cijanović.
Patricia SkopančićPred Hanom je sada mjesec dana priprema pa slijedi odlazak na Europsko prvenstvo u Minsku:
– Na Europskom prvenstvu htjela bih se kvalificirati za dugi program. To znači da u kratkom programu moram biti među prve 24 klizačice, i moram klizati najbolje što mogu, a onda u dugom probati još više trostrukih skokova – dodala je Hana.
Patricia Skopančić imala je puno bolji slobodni program, no bodovno je zbog kratkog programa ostala nisko. Na kraju je ostala na 34. mjestu.
– Slobodni program bio je bolji, ali ne koliko sam očekivala. Želim raditi više, napredovati i imati bolje rezultate. Želim svoje programe izvoditi sa svim trostrukim skokovima i dat ću sve od sebe kako bih to uspjela napraviti na natjecanjima i biti energičnija – izjavila je nakon nastupa Patricia Skopančić.
REZULTATI KLIZAČICA NAKON SLOBODNOG PROGRAMA:
1. Bradie Tennell (SAD) 202,41
2. Anastasia Gubanova (RUS) 198,65
3. Mariah Bell (SAD) 196,60
4. Anastasia Guliakova (RUS) 188,90
5. Maria Sotskova (RUS) 179,72

20. HANA CVIJANOVIĆ (HRV) 126,25
34. PATRICIA SKOPANČIĆ (HRV) 77,30

Pobjednici plesnih parova su Kanađani Piper Gilles i Paul Poirier. Viceprvaci Kanade i nakon slobodnog programa potvrdili su dominaciju a zlato su zaslužili skupivši ukupno 201,27 bodova. Srebro su osvojili Poljaci Natalia Kaliszek i Maksym Spodyriev (170,11), a broncu Rusi Betina Popova i Sergey Mozgov (165,73), koji su s petog mjesta na kraju uspjeli do postolja.
REZULTATI PLESNIH PAROVA NAKON SLOBODNOG PLESA:
1. Piper Gilles/Paul Poirier (KAN) 201,27
2. Natalia Kaliszek/Maksym Spodyriev (POL) 170,11
3. Betina Popova/Sergey Mozgov (RUS) 165,73

U 20.00 sati održana je Gala revija pobjednika, na kojoj su se klizači, klizačice, plesni i sportski parovi oprostili od zagrebačke publike.

Foto: Press