Brazil: Niko Kovač: Život ide dalje!
By redakcija On 24 lip., 2014 At 09:59 AM | Categorized As Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Recife…

Hrvatska završila brazilsku avanturu

– Prvo bih čestitao Meksiku na pobjedi, mislim da su je zaslužili, mada mislim da su dva gola razlike previše, razlika je bila samo u jednom golu. U prvom smo dijelu uspjeli kontrolirati sredinu. Zbog imperativa pobjede, morali smo nešto mijenjati, vratili se na stari sustav 4-2-3-1 te smo izgubili tu kontrolu. Do tada je bilo dobro. Smeta me što smo primili dva gola iz prekida, a na velikim turnirima sitnice odlučuju. Kod drugog su nas uhvatili i izigrali na kontru – rekao je hrvatski izbornik Niko Kovač poslije utakmice.
Sinoć je Meksiko pobijedio Hrvatsku u Recifeu rezultatom 3:1, nakon što je sve do 72. minute na semaforu pisalo 0:0. Brazil je tako osvojio prvo, Meksiko drugo mjesto u Skupini A, Hrvatska je ostala treća i tim nastupom je završila sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu. Izbornik Niko Kovač nakon utakmice prokomentirao je poraz od Meksika u posljednjem nastupu svoje momčadi na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.
– Meksiko nam se malo prilagodio, mislim da su nas respektirali jer su u prijašnjim utakmicama igrali još agresivnije. Tražili smo kompaktan blok u vezi kako bismo što dulje držali ‘nulu’ i iskoristili svoje skakače. Smatrao sam da s Vrsaljkom i Pranjićem možemo dobiti čvrstinu na lijevoj strani, a Oliću omogućimo više ofenzive – rekao je Niko o taktičkim zamislima za odlučujuću utakmicu.

Pripreme za naredni kvalifikacijski ciklus

– Za Hrvatsku je veliki uspjeh i sam plasman na Svjetsko prvenstvo. Ova je skupina bila teška, a mi smo je držali otvorenom do zadnjeg trenutka. Nećemo se više osvrtati na prvu utakmicu s Brazilom, nego ćemo raditi. Analizirat ćemo nedostatke i popravljati ih. Mislim da smo se dobro razvijali i dobro napredovali u zadnjih pola godine i ne vidim zašto bi taj proces trebao stati – najavio je Niko Kovač.
– Moji su dečki odigrali dobar turnir, ne mogu im ništa predbaciti. Mislim da smo igrali lijep nogomet – makar danas nije bio kvalitetan prema naprijed kao u prve dvije utakmice, za što je zaslužan i odličan protivnik. Brazil i Meksiko bili su favoriti, a mi smo mogli iznenaditi. Život ide dalje – zaključio je hrvatski izbornik.

Foto: Drago Sopta/HNS

comment closed