Brazil: Niko Kovač: Život ide dalje!
By redakcija On 24 lip., 2014 At 09:59 AM | Categorized As Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Recife…

Hrvatska završila brazilsku avanturu

Niko Kovač– Prvo bih čestitao Meksiku na pobjedi, mislim da su je zaslužili, mada mislim da su dva gola razlike previše, razlika je bila samo u jednom golu. U prvom smo dijelu uspjeli kontrolirati sredinu. Zbog imperativa pobjede, morali smo nešto mijenjati, vratili se na stari sustav 4-2-3-1 te smo izgubili tu kontrolu. Do tada je bilo dobro. Smeta me što smo primili dva gola iz prekida, a na velikim turnirima sitnice odlučuju. Kod drugog su nas uhvatili i izigrali na kontru – rekao je hrvatski izbornik Niko Kovač poslije utakmice.
Sinoć je Meksiko pobijedio Hrvatsku u Recifeu rezultatom 3:1, nakon što je sve do 72. minute na semaforu pisalo 0:0. Brazil je tako osvojio prvo, Meksiko drugo mjesto u Skupini A, Hrvatska je ostala treća i tim nastupom je završila sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu. Izbornik Niko Kovač nakon utakmice prokomentirao je poraz od Meksika u posljednjem nastupu svoje momčadi na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.
– Meksiko nam se malo prilagodio, mislim da su nas respektirali jer su u prijašnjim utakmicama igrali još agresivnije. Tražili smo kompaktan blok u vezi kako bismo što dulje držali ‘nulu’ i iskoristili svoje skakače. Smatrao sam da s Vrsaljkom i Pranjićem možemo dobiti čvrstinu na lijevoj strani, a Oliću omogućimo više ofenzive – rekao je Niko o taktičkim zamislima za odlučujuću utakmicu.

Pripreme za naredni kvalifikacijski ciklus

– Za Hrvatsku je veliki uspjeh i sam plasman na Svjetsko prvenstvo. Ova je skupina bila teška, a mi smo je držali otvorenom do zadnjeg trenutka. Nećemo se više osvrtati na prvu utakmicu s Brazilom, nego ćemo raditi. Analizirat ćemo nedostatke i popravljati ih. Mislim da smo se dobro razvijali i dobro napredovali u zadnjih pola godine i ne vidim zašto bi taj proces trebao stati – najavio je Niko Kovač.
– Moji su dečki odigrali dobar turnir, ne mogu im ništa predbaciti. Mislim da smo igrali lijep nogomet – makar danas nije bio kvalitetan prema naprijed kao u prve dvije utakmice, za što je zaslužan i odličan protivnik. Brazil i Meksiko bili su favoriti, a mi smo mogli iznenaditi. Život ide dalje – zaključio je hrvatski izbornik.

Foto: Drago Sopta/HNS

comment closed