EuroBasket 2015: Mladi hakleri oduševili u Mostaru!
Piše: redakcija On 10 kol., 2015 At 11:59 AM | Categorized As Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Mostar…

EuroBasket 2015Mladost i borbenost obilježili su hercegovački dio haklerske turneje ‘3 na 3’, u organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza i EuroBasket 2015 povodom domaćinstva skupine C Europskog prvenstva od 5. do 10. rujna u Zagrebu, koji je nakon Ljubuškog odigran i u Mostaru.
U konkurenciji košarkašica prvo mjesto osvojila je ekipa u sastavu: Iva Lončar, Lucija Begić, Petra Bakula i Sofija Miličević. U finalu su pobijedile ekipu Zmajevi (Katarina Pavlović, Tea Perić, Ana Gakić i Danijela Drinovac) s rezultatom 10:6.
Među kadetima u Mostaru je najbolja bila ekipa Svejedno (Karlo Mustapić, Ivan Sabljić, Domagoj Šakota i Mate Šušak) ispred ekipe Likovi (Luka Ivanković, Ante Bošnjak, Toni Topić i Ivan Bogdan) koju su u neizvjesnoj završnici svladali s rezultatom 11:9.
U juniorskom dijelu turnira pobijedila je ekipa Strujići u sastavu: Ante Planinić, Vlado Kvesić, Dario Drežnjak i Dragan Džankić. Oni su u finalu pobijedili momčad Tepsije (Mirko Čorić, Dario Mustapić, Mateo Zovko i Josip Golemac) s rezultatom 11:5.
Za MVP-ja turnira proglašen je Dragan Džankić iz pobjedničke momčadi Strujići.
Uz majice EuroBasket 2015, nagrade su osigurali i sponzori. Najbolji su osvojili i ulaznice za utakmicu Hrvatska – Njemačka u zagrebačkoj Areni 14. kolovoza, te za pripremni turnir od 26. do 28. kolovoza na kojem će igrati Hrvatska, BiH, Izrael i Estonija.
Sljedećeg tjedna hakleri se sele u Drniš (12. kolovoza). Karlovac će biti domaćin 22. kolovoza, dok će se velika završnica održati u Zagrebu (28. kolovoza).

Foto: Press

comment closed