EuroBasket 2015: Prvi turnir odigran u Ljubuškom!
Piše: redakcija On 9 kol., 2015 At 10:28 AM | Categorized As Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Haklerska turneja…

EuroBasketPrvi turnir hercegovačkog dijela haklerske turneje ‘3 na 3’, u organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza i EuroBasketa 2015 povodom domaćinstva skupine C Europskog prvenstva od 5. do 10. rujna u Zagrebu, odigran je u Ljubuškom.
U glavnom turniru slavila je momčad Triple u sastavu: Damir Palata, Andrej Jelić i Mladen Primorac. U pravom haklerskom, neizvjesnom finalu Triple je pobijedio ekipu Quatro (Vedran Simović, Srđan Vujčić, EuroBasketMarinko Krtalić, Ivan Kuzman) sa 13:12. Treće mjesto osvojila je ekipa Kvintal Vina u sastavu: Marin Prhar, Igor Paponja, Ivan Buntić i Marko Martinović. Za MVP-ja turnira proglašen je Damir Palata iz pobjedničke trojke Triple.
U konkurenciji mlađih seniora pobijedila je momčad Svejedno (Ivan Sablji, Karlo Mustapić i Domagoj Šapata) koja je u finalu sa 11:4 pobijedila ekipu Adidas (Fran Nevistić, Dragan Volarić i Ivan Alilović).
Uz majice EuroBasket 2015, nagrade su osigurali i sponzori, a najbolji su osvojili i ulaznice za utakmicu Hrvatska – Njemačka u zagrebačkoj Areni 14. kolovoza, te za pripremni turnir od 26. do 28. kolovoza na kojem će igrati Hrvatska, BiH, Izrael i Estonija.
Serija haklerskih turnira u čast EuroBasket 2015 nastavljena je u Mostaru, a sljedećeg tjedna hakleri se sele u Drniš (12. kolovoza). Karlovac će biti domaćin 22. kolovoza, dok će se velika završnica održati u Zagrebu (28.kolovoza).

Foto: Press

comment closed