fbpx

U Hrvatsku stižu zlato i bronca!

Judo…

zlatoPod vodstvom izbornika muških reprezentacija Deana Ilića, Bernard Azinović (do 60 kg) i Dominik Družeta (do 81 kg) nastavljaju s odličnim rezultatima. Nakon srebra i bronce u Čileu, osvojeno je zlato i bronca na Panameričkom kupu u Peruu.
Prvog dana Panameričkog kupa u Peruu najzapaženiji nastup imao je Azinović. Osim što je osvojio broncu, Azinović je i postao zvijezda društvenih mreža nakon što se proširio video njegovog atraktivnog bacanja (uchi-mata).
Na putu do bronce Azinović je ipponom pobijedio Chaveza (CHI), a zatim izgubio ipponom od domaćeg borca Patino Villagre. Uzvratio je ipponom protiv još jednog domaćeg borca Suareza Jare, a zatim broncu osvojio sa 2-1 u wazarijima protiv Siccardija iz Monaca.
Dominik Družeta je drugog dana natjecanja bio slobodan u prvom kolu. O kakvoj dominaciji je bilo riječ u nastavku turnira najbolje pokazuje podatak da je za zlato na tatamiju proveo ukupno 111 sekundi.
Nakon što je ipponom (nakon wazarija) svladao Salazara (CHI), na isti način je pao i Vega (ARG). U finalu je išao na Morales Martinatta (ARG) i na najbolji način uzvratio za prošlotjedni poraz u četvrtfinalu Čilea. Nakon samo 40 sekundi Argentinac je pao na ippon i u Hrvatsku stiže zlatna medalja!
Odlična je ovo najava Europskog seniorskog kupa u Dubrovniku, koji se održava 1. i 2. travnja u dvorani Gospino polje.

Foto: Press