fbpx

Novogodišnji program: Izbor iz zabavno-glazbenog i filmskog programa

HRT: Novogodišnji program

Hrvatska radiotelevizija (HRT) za svoje je gledatelje pripremila atraktivan program za novogodišnje blagdane, s naglaskom na raskošan zabavni i glazbeni program, te sjajne filmove za sve uzraste i ukuse.
Prvi program Hrvatske televizije
Na Silvestrovo, 31. prosinca, u udarnom terminu nakon 20 sati na programu su humanitarno zvjezdano izdanje kviza „Tko želi biti milijunaš?”, a od 21:35 do pola sata iza ponoći slijedi posebna emisija „A strane – novogodišnje izdanje”. Potom je na rasporedu glazbeni program s recentnim domaćim glazbenim sadržajem – koji počinje u 0:35 s premijernom, ekskluzivnom snimkom koncerta Severine s njezine posljednje Magic Tour turneje iz zagrebačke Arene. Slijede najljepši trenuci iz emisije Lijepom našom u 2:35, potom u 4:12 snimka koncerta Gazde – Požega 2020. te pred jutro snimka koncerta Šima Jovanovac – Mojih 55 godina, Požega 2020.

program

Na Novu godinu, 1. siječnja, u terminu od 16:55 sati na rasporedu je musical „La La Land”, koji je osvojio čak 5 Oscara. Riječ je o romantičnoj komediji o odricanju radi ostvarivanja vlastitih snova. Radnja filma smještena je u suvremeni Los Angeles, no ozračje podsjeća na zlatnu eru Hollywooda, a prati mladu ambicioznu glumicu Miju (E. Stone) te jazz pijanista Sebastiana (R. Gosling). Zaljube se, a uz svoju ljubavnu priču pokušavaju realizirati i umjetničke snove. Međutim, kada ih karijere odvedu u različitim smjerovima, njihov se odnos nađe na kušnji.
Udarni termin počinje prvom novogodišnjom emisijom „5.com s Danijelom” u 20:10 sati, nakon čega slijedi Oscarom nagrađeni južnokorejski film „Parazit”.
Drugi program Hrvatske televizije
Na Silvestrovo, 31. prosinca slijedi bogat filmski program koji počinje u 13:25 sati filmom „Obitelj von Trapp: Život ispunjen glazbom”. Riječ je o glazbenoj drami zasnovanoj na stvarnim životima poznate austrijske glazbene obitelji von Trapp. Agathe, najstarija kći, mora prevladati brojne prepreke kako bi nastavila svoju glazbenu karijeru i preselila se u Sjedinjene Američke Države. U poslijepodnevnom terminu s početkom u 16:45 sati na programu je „Naši i vaši – specijal novogodišnja epizoda Doček”. Posebno atraktivan udarni termin na Staru godinu, s početkom u 20 sati čini maraton od čak pet izvrsnih filmova za redom.

program

Prvi na redu, s početkom u 20:05 sati je „Shrek”, računalno-animirana komedija. Shrek, koji je već dugo u braku i živi mirnim obiteljskim životom, počinje čeznuti za danima kada se osjećao kao pravi ogar. Zli Cvilidreta na prijevaru ga privoli da s njim potpiše ugovor te se Shrek nađe u paralelnom svijetu, u kojem je Cvilidreta vladar kraljevstva Tamo Daleko, ogare proganjaju, a on i Fiona se nikada nisu upoznali. Shrek mora pronaći način kako da raskine ugovor i vrati se u svoj svijet i svojoj pravoj ljubavi… Ovo je četvrti iz serijala filmova o Shreku i nastavak filma “Shrek treći” iz 2007. godine.
Drugi, s početkom u 21:40 sati je hrvatski klasik „Tko pjeva, zlo ne misli”, poznat i kao najzagrebačkiji film svih vremena, najbolji i najpopularniji hrvatski film. Devetogodišnji Perica piše dnevnik nadajući se da će ga za tisuću godina pronaći znanstvenici i da će postati znamenito povijesno svjedočanstvo. U njemu on potanko opisuje događaje koji su se dogodili u tjedan dana tijekom ljetnih praznika: prilikom izleta u Samobor s mamom, tatom i tetom Minom upoznali su se sa zanimljivim, elegantnim čovjekom, g. Fulirom koji ih je fotografirao.
Treći film, s početkom u 23:25 sati je Oscarom nagrađeni „Vuk s Wall Streeta”, biografska crna komedija. Istinita priča o njujorškom burzovnom mešetaru Jordanu Belfortu (L. DiCaprio). Od američkog sna do korporativne pohlepe, od dionica niske vrijednosti i inicijalnih javnih ponuda do burzovnih makinacija i raskalašenog života krajem 80-ih. Novac. Moć. Žene. Droga. Prepuštali su se porocima, ne mareći za kaznu. Samo je nebo bilo granica za bezobzirnog Jordana i njegov vučji čopor.

program

Četvrti film koji počinje u 02:15 je komedija „Glup i gluplji 2″. Prošlo je 20 godina od njihove prve pustolovine. Lloyd i Harry kreću na put kako bi pronašli Harryjevu kćer koja je dana na posvajanje.
Posljednji, peti film maratona je „Niti vidim niti čujem” s početkom u 04:00 sati. Dave je gluh, a Wally slijep. Svjedoci su ubojstva koje je vidio Dave i čuo Wally.
Na Novu godinu, 1. siječnja, u prijepodnevnom terminu od 11:10 sati na rasporedu je film „Goonies”, pustolovni film za mlade. Mikey (S. Astin) i Brandon (J. Brolin) Walsh su braća čija će se obitelj, zajedno s ostalima iz četvrti, uskoro morati odseliti, jer je to zemljište zapelo za oko pohlepnim ljudima iz korporacije koja na tom mjestu želi napraviti golf terene. Kad Mikey i njegovi prijatelji na tavanu pronađu staru prašnjavu mapu, ispostavlja se da je ona stvarna i da ih doista može odvesti do nestalog blaga koje je pripadalo okrutnom gusaru Jednookom Willu još u 17. stoljeću.
U poslijepodnevnom terminu od 15:45 sati na redu je „Willy Wonka i tvornica čokolade”, film fantastike/musical. To je priča o siromašnom dječaku Charlieju Bucketu koji, nakon što pronađe zlatnu kartu u čokoladici, posjeti tvornicu čokolade Willyja Wonke, zajedno s još četvero djece iz cijelog svijeta… Film je snimljen prema romanu “Charlie i tvornica čokolade” Roalda Dahla iz 1964.
Udarni termin rezerviran je za serije i filmove. U 20:05 sati na rasporedu je prva epizoda dokumentarne serije „Utočište – Priče o opstanku u Alpama”. iznimna priča prati pustolovine vučice koja putuje preko Alpa u potrazi za sigurnim mjestom na kojem će podići mladunce. Alpe mogu biti grub i negostoljubiv okoliš za divlje životinje. To je zemlja ekstrema u kojoj je čovjek ostavio duboke tragove. Prognana iz čopora, mlada vučica mora naći sigurno mjesto za podizanje obitelji.
Kasni termin donosi dvije epizode serije „Zla krv”, a u 0:20 sati na redu je krimić „Mala ubojstva Agathe Christie: Ubojstva na rasprodaji”. Krimić. U slavnoj robnoj kući i hramu konzumerizma ” Au Bon Tempsu” vrijeme je rasprodaje, ali i zločina. Jedno jutro, nakon otvaranja kuće, vlasnik Simon Krepps pronađen je ubijen. Alice Avril ne može pomoći Laurenceu u istrazi jer pati od amnezije nakon što je dobila jak udarac u glavu. Tko se okomio na novinarku i zašto?
Treći program Hrvatske televizije
Na Silvestrovo, 31. prosinca, u 21:05 sati na rasporedu je „Istrebljivač” (Blade Runner), znanstveno-fantastični film. Los Angeles, studeni 2019. godine. Tvrtka Tyrell suočena je s problemom. Ona proizvodi “replikante”, robote koji se ni u čemu ne razlikuju od ljudi, “samo” nemaju emocija. Njima se koriste za najteže, robovske, poslove na drugim planetima. Pet replikanata osposobljenih za vojne poslove se pobunilo, pobilo nekoliko ljudi, zauzelo svemirski brod i vraćaju se na Zemlju.
U 23 sata na redu je „Panov labirint”, film fantazije. U Španjolskoj 1944. godine, neposredno nakon Građanskog rata, djevojčica Ofelija (I. Baquero) odseli se zajedno sa svojom trudnom majkom očuhu Vidalu (S. López), okrutnom vojnom zapovjedniku Francove vojske.
U 0:55 sati slijedi „Plavi baršun”. Mladi Jeffrey Beaumont (K. MacLachlan) odrasta u tipičnom američkom gradiću u kojem se rijetko događa išta zanimljivo. Njegova rutina mijenja se kad u travi pokraj ceste pronađe ljudsko uho. Odnosi ga u policijsku stanicu gdje se utvrđuje da je uho odrezano škarama i da bi njegov bivši vlasnik još mogao biti živ. Lokalna policija upušta se u temeljitiju istragu, ali Jeffreyju se čine presporima pa uz pomoć kćeri šefa policije, plavokose Sandy (L. Dern), odluči na svoju ruku istjerati istinu na vidjelo.
Na Novu godinu, 1. siječnja, u udarnom terminu od 20:05 sati gledat ćemo klasik „Lawrence od Arabije”, povijesni spektakl. Kontroverzni vojnik i pustolov T. E. Lawrence (P. O’Toole) gine u prometnoj nesreći, vozeći motocikl. Nakon komemoracije, među prisutnima se povede razgovor o pokojniku. Ključno razdoblje pokojnikova života bio je Prvi svjetski rat. U to doba Lawrence je bio poručnik britanske vojske u Kairu. Ljubitelj arapske kulture, Lawrence je bio na glasu kao svojeglav i neposlušan časnik. Ipak, zbog poznavanja arapske kulture, Lawrence je poslan u misiju kako bi istražio šanse arapskog princa Faisala (A. Guiness) u pobuni protiv Turaka.
Nakon toga, u 23:25 sati na programu je hrvatski film „Bakonja fra Brne”, drama. Kao i 24 mladića iz porodice Jerković prije njega i Ivo odlazi u samostan u školu da postane fratar. Po njega je u selo došao stric, također fratar. Tako će olakšati ocu i onima kojima ostaje težak život u dalmatinskom zaleđu. U samostanu Ivo otkriva da se fratri baš i ne suzdržavaju od jela, pića i žena. Film je snimljen prema istoimenom romanu Sime Matavulja.

Foto: Press