fbpx

Kruno Simon: Danas ćemo vidjeti gdje smo

EuroBasket…

Kruno Simon– Mislim da su ove dvije prve utakmice stvarno bile zagrijavanje i da ne treba toliko gledati unatrag. Danas je prva prava utakmica protiv ekipe koja je čvrsta, koja je dobra i danas ćemo vidjeti gdje smo – rekao je reprezentativac Kruno Simon uoči utakmice.
Hrvatska reprezentacija danas, 4. rujna od 16.45 sati, igra svoju treću utakmicu skupine C EuroBasketa u rumunjskom Cluju. Protivnik u trećoj utakmici je reprezentacija Crne Gore.
A Simon se osvrnuo i na prethodno odigrne utakmice.
– Ove dvije prethodne utakmice smo igrali s ekipama za koje smo znali da ćemo pobijediti na kraju, no to se pokazalo Hrvatima u svim sportovima, da na kraju nije bilo lako. Treba se okrenuti toj utakmici koja nas čeka protiv Crne Gore. Imaju puno vrhunskih igrača, jednog NBA igrača i sigurno imaju ogromnu kvalitetu. Bit će jako teška utakmica, ali vrijeme je da sutra mi pokažemo svoje pravo lice i da odvedemo tu utakmicu na naš mlin. Apsolutno da ima još rezervi u svim segmentima igre, to se vidi nakon pet minuta svake utakmice. Ali kažem, ove tri utakmice koje nas očekuju do kraja ovog prvog dijela natjecanja će pokazati gdje smo i koja je naša prava snaga. Tek nakon te tri utakmice ćemo zapravo moći reći u čemu smo najslabiji, što nam je snaga i što trebamo popraviti do Istanbula. Prvenstvo je dugo i nije smak svijeta i da izgubimo od Crne Gore ili Španjolske, opet su u onoj drugoj grupi svi podjednaki i opet nema nikakve garancije. Sve će se svesti na tu jednu ili dvije utakmice, a tada odlučuje puno faktora, na neke možeš utjecati, na neke ne – rekao je Kruno Simon.
– Španjolci su po meni najbolji na ovom prvenstvu. Kad igraš sa Španjolskom je drukčiji mentalitet, nego kad igraš s Mađarima ili Rumunjima. Za mene sada počinje turnir. Plasirali smo se u osminu finala i sada kreće borba – zaključio je Simon.

Foto: Press – HKS