fbpx

Albina i Dominik Lučić: Nek Pada

Božićna čestitku u obliku pjesme Nek Pada

Iščekujući bijeli Božić ove godine, mnogi od nas su brzo kliknuli na novu pjesmu koja se pojavila na Badnjak, koju minutu prije ponoći.

Nek pada

Nek pada, pjesma simboličnog naziva, samo nas je jednim klikom odvela u bajkovito bijele prostore, s jednako bajkovitim glasovima. Naime, pjesmu koja je već nekima poznata kao obrada svjetskog hita „Let it rain” na svoj su osebujan i dubok način interpretirali Albina Grčić i Dominik Lučić.

Nek pada

Albinu, koju zastupa Universal Music Croatia, ne treba naširoko predstavljati. Bivša natjecateljica showa The Voice Hrvatska, predstavnica Hrvatske na prošlogodišnjem Eurosongu i vlasnica multimilijunski pregledane obrade pjesme „Lovely” koju je izvela uz Filipa Rudana i tako pridobila ne samo hrvatsku, nego i svjetsku pažnju.

A i Dominika, pjevača, kantautora i glazbenog producenta su milijuni upoznali preko njegovog YouTube kanala, gdje se već predstavio obradama pjesama (ZSA ZSA je gostovala u obradi pjesme „Dubine”, Marko Kutlić u obradi pjesme „Kao košuta”), ali i autorskim pjesmama koje su osvojile srca publike.

Struka je odavno prepoznala njegov talent i specifičan izražaj, pa nije ni čudo da je svojim projektom #CoveromPoHrvatskoj, u kojem poštujući original izvlači ono nešto novo i svježe, osvaja i kolege i pratitelje. Albina je treći gost u tom projektu i na njeno javljanje izrazili su međusobni interes zajedno snimiti pjesmu.

Za obradu zvuka pobrinula se LE produkcije, a spot je snimao Filip Bašić iz Doku Films produkcije.

Spot za pjesmu Nek Pada je sniman kraj Samobora, u mjestu Lipovec. Tijekom prosinca nije bilo lako pronaći snježni prekrivač prigodan za atmosferu pjesme. Pukom slučajnošću preko prijatelja saznali su za mjesto pod nebom savršeno za stihove nove pjesme, te su u kratkom roku posložili i snimili sve kadrove za ovaj nevjerojatno bajkovit spot – samo nekoliko sati prije no što se snijeg počeo topiti!

Hrvatsko – španjolska verzija pjesme Nek Pada je glazbeno osvježenje u ovo božićno doba, kada smo i pomalo zasićeni poznatim, lakim notama. Kao da smo zahvaljujući Albini i Dominiku dobili tri minute zastati i prebrojati blagoslove u vlastitom životu. Ako ste imali ikakvu dvojbu kako nekome na originalan način čestitati Božić, vjerujemo da će vam na prvo slušanje biti jasnije zašto je ovaj duet naš prijedlog!

Obradu pjesme Nek Pada pogledajte ovdje.

Foto: Press – lucicdominikofficial, Filip Bašić
Video: