fbpx

51. Zlatna pirueta od danas do subote u Domu sportova

Zagreb…

Klizački spektakl u zagrebačkom Domu sportova – 51. Zlatna pirueta

Zlatna piruetaLedena dvorana će od danas, 5. prosinca do 8. prosinca 2018. godine, ugostiti najviše klizačica i klizača u povijesti natjecanja 51. Zlatne pirueta. Čak 175 natjecatelja iz 38 zemalja nastupit će u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji na 51. Zlatnoj pirueti, natjecanju ISU Challenger serije.
Na konferenciji za novinare održanoj na ledu zagrebačkog Doma sportova neke od svojih elemenata izveli su naš sportski par Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru, koji su se za 51. Zlatnu piruetu pripremali u Moskvi.
– Prošle godine sam operirala koljeno i nismo mogli nastupiti na Pirueti. Zato se sada želimo vratiti jači i bolji te pokazati što možemo i što smo sve radili zadnjih godinu dana, izjavila je Lana Petranović.
U seniorskoj konkurenciji nastupit će još i Patricia Skopančić te Hana Cvijanović, koja je prije tri dana na natjecanju u Budimpešti postigla normu za Europsko prvenstvo u Minsku. Od naših natjecatelja u juniorskoj konkurenciji nastupit će Charles Henry Katanović, te Hana Kosić.
Predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden i sama priznaje kako nije očekivala ovako veliki broj natjecatelja:
Zlatna pirueta– Da, iznenađena sam rekordnim brojem klizačica i klizača ali i radosna jer mi se čini da je Pirueta konačno došla do nivoa kojega smo oduvijek priželjkivali. Nadamo se prijateljskom i kvalitetnom nadmetanju i ovim putem želim klizačicama, klizačima, trenerima i sucima puno uspjeha.
– Kao što imamo bajku u gradu Zagrebu, tako imamo i bajku na ledu. Grad Zagreb oduvijek je bio dobar domaćin velikim sportskim natjecanjima, te ovim putem zahvaljujem svima na organizaciji. Želim puno uspjeha svim klizačicama i klizačima, te ugodan boravak u Zagrebu uz obavezan posjet Adventu – rekao je pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić.
Ulaz na natjecanja u četvrtak 6. prosinca bit će besplatan za sve posjetitelje!
51. Zlatnu piruetu otvaraju juniori danas, 5. prosinca, a svečano otvaranje natjecanja je istoga dana s početkom u 18.00 sati.

Foto: Press