fbpx

Zlatko Dalić: Ovo je nabolje što Hrvatska ima

Želim uoči nastupa na Europskom prvenstvu razmišljati samo pozitivno, rekao je Zlatko Dalić

– Ovaj popis igrača je najbolje što Hrvatska ima, uz jednu opasku. Filip Uremović je trenutačno ozlijeđen, ima problema s koljenom i bit će na terapijama idućih tjedan dana. Žao mi je zbog toga, ali ne mogu na popis staviti igrača koji je ozlijeđen. Nadam se da će se oporaviti, čekat ćemo do kraja tjedna pa vidjeti, u svakom slučaju do 1. lipnja moramo objaviti konačni popis igrača za Euro. U ovom trenutku je na popisu Mile Škorić, kapetan Osijeka koji je ove godine s klubom napravio sjajan uspjeh i igrao jako dobro i s te strane apsolutno zaslužio poziv. Forma reprezentativaca? Raduje činjenica da je ofenzivni dio momčadi u odličnoj formi, svi zabijaju golove na kraju prvenstva, važni su igrači u svojim klubovima i to je dobro. Želim uoči nastupa na Europskom prvenstvu razmišljati samo pozitivno, uvijek sam optimist i vjerujem da ćemo biti pravi. Svjestan sam da je letvica, poslije srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, podignuta jako visoko, ali nastojat ćemo biti pravi ostvariti dobar rezultat – rekao je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić, koji je pojačanje u stručnom stožeru dobio u bivšem reprezentativcu, Vedranu Ćorluki, koji je proteklog vikenda odigrao oproštajnu utakmicu za moskovski Lokomotiv na kraju igračke karijere.

Zlatko Dalić

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, objavio je popis igrača na koje računa za predstojeće Europsko prvenstvo.

Na Dalićevom popisu našli su se sljedeći igrači:

Vratari: Lovre Kalinić (Hajduk), Dominik Livaković (Dinamo Zagreb) i Simon Sluga (Luton Town).

Braniči: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Zenit), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Olimpique Marseille), Josip Juranović (Legia), Domagoj Bradarić (Lille), Mile Škorić (Osijek) i Joško Gvardiol (Dinamo Zagreb).

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Genoa), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA Moskva) i Luka Ivanušec (Dinamo Zagreb).

Napadači: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Milan), Josip Brekalo (Wolfsburg), Bruno Petković (Dinamo Zagreb), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb) i Ante Budimir (Osasuna).

Pretpozivi: Filip Uremović (Rubin Kazan), Marko Livaja (Hajduk), Toma Bašić (Bordeaux), Marin Pongračić (Wolfsburg), Kristijan Lovrić (Gorica), Lovro Majer (Dinamo), Ivica Ivušić (Osijek) i Nikola Moro (Dinamo Moskva).

Foto: Press Drago Sopta/HNS