fbpx

Ivan Omazić: Svijetu treba prijateljstvo, mir i jednakost!

Nogomet za prijateljstvo…

Ovaj projekt nam pruža priliku da upoznamo druge kulture, druge poglede na svijet, kaže Ivan

Ivan OmazićKrajem lipnja u St. Peterburgu održat će se turnir ‘Nogomet za prijateljstvo’. Hrvatsku će tamo kao nogometaš predstavljati mladi golman Dinama Ivan Omazić. Evo što on misli o hvalevrijednom projektu…
‘Nogomet za prijateljstvo’ je međunarodni dječji turnir kojem je cilj popularizacija nogometa među mladima, promicanje zdravog načina života i tolerancije i prijateljstva među djecom iz cijelog svijeta. U 2017. godini se zemljopisni opseg projekta znatno proširio te se broj zemalja sudionica udvostručio od 32. na 64. zemlje. Po prvi puta će na Ivan OmazićNogometu za prijateljstvo sudjelovati djeca iz Meksika i SAD. Na taj način projekt je okupio mlade nogometaše s četiri kontinenta: Afrike, Euroazije, Sjeverne i Južne Amerike. Hrvatsku će predstavljati Ivan Omazić, mladi golman Dinama i ambasador projekta.
– Počašćen sam i uzbuđen što sam dio ‘Nogometa za prijateljstvo’ ove godine – rekao nam je Ivan, koji je s Dinamom osvajao jake turnire u Austriji, Sloveniji, Italiji… Promjene u nogometu Ivana ne brinu, u prvom planu je prijateljstvo i upoznavanje.
– Štogod nam budućnost donese, važno je da prave vrijednosti: Prijateljstvo, poštenje ostanu snažne u sportu – dodao je. Osim nogometa, turnir je sjajna prilika za upoznavanje drugih mladih ljudi. – Istina, upoznao sam puno sjajnih prijatelja kroz nogomet. Sve nas veže ljubav prema sportu. Ovaj projekt nam pruža priliku da upoznamo druge kulture, druge poglede na svijet… – kaže Ivan.
Ivan OmazićZa kraj je poručio: – Svijetu treba prijateljstvo, mir i jednakost!
GNK Dinamo je dugogodišnji partner ovog hvalevrijednog projekta čime podržava i razvija od najmlađih kategorija Nogometne škole fair play na terenu, poštivanje različitosti, poštivanje suigrača te protivničkih igrača kao i svih sportskih djelatnika. Također, kao i Nogomet za prijateljstvo, GNK Dinamo podržava i razvija stav da se uspjesi primaju s velikim veseljem, a na neuspjehe gleda kao na lekciju za poboljšanja individualne i momčadske igre. Promicanje važnosti bavljenja sportom od malih nogu te učenje djece i mladih nogometaša ljudskim i sportskim kvalitetama na terenu i izvan njega, spona su Nogometa za prijateljstvo i GNK-a Dinamo.

Foto: Press