fbpx

David Beckham u izazovu života!

Film…

Premijera dokumentarnoga filma ‘Iz ljubavi prema nogometu’ – David Beckham

David BeckhamLjeto na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) obilježit će među ostalim i sjajne premijere sportskih dokumentarnih filmova. Prvi je u nizu sportski dokumentarni film Iz ljubavi prema nogometu s Davidom Beckhamom u glavnoj ulozi, a na rasporedu je 23. lipnja s početkom u 20,10 sati.
Radnja filma prati Davida Beckhama, koji je pred sebe postavio izazov života: odigrat će nogometne utakmice na svih sedam David Beckhamkontinenata u manje od deset dana i vratiti se na vrijeme za humanitarnu utakmicu na Old Traffordu u Manchesteru koju je organizirao u suradnji s UNICEF-om. Tijekom putovanja Beckham otkriva što nogomet znači različitim ljudima koje susreće i s kojima igra nogomet, a dolazi i do opće istine o biti nogometa – nogomet je igra koja ima jedinstvenu moć da nadahne i udruži ljude diljem svijeta.
Za prve tri utakmice David Beckham putuje na drugi kraj svijeta i posjećuje države kojima je određen kao veleposlanik UNICEF-a. Upoznaje plemena Papuanske Nove Gvineje, djecu iz škole oštećene u potresu u Nepalu te afričke izbjeglice u kampu u Džibutiju. Nakon toga leti u Argentinu u kojoj igra nogomet u predgrađima Buenos Airesa s mladim igračima glasovita kluba Boca Juniors. Potom na antarktičkome ledu igra s međunarodnom David Beckhamekipom znanstvenika te odlazi u američki grad Miami u kojemu ga čeka teška noćna utakmica protiv ženske nogometne ekipe Sveučilišta u Miamiju. Naposljetku dolazi na Old Trafford u Manchester odigrati humanitarnu utakmicu za UNICEF. Na Old Traffordu predvodi zvjezdanu momčad kojom s klupe ravna sir Alex Ferguson. David Beckham sebi je zadao ovaj naporni, uzbudljivi i izrazito zahtjevni izazov kako bi pokazao svoju ljubav i ljubav cijeloga svijeta prema nogometu. Izvršna je producentica Emma Hindley, producentica Lisa Doyle, redatelj Russ Malkin, produkcija Big Earth Productions za BBC, a za Hrvatsku radioteleviziju film je uredila Martina Rajšek.

Foto: Press