Ida Prester: Cijela regija pomaže izbjeglicama
Piše: Gordana Malašić Lazić On 28 kol., 2015 At 02:56 PM | Categorized As Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Humano lice Srbije i Hrvatske…

Voditeljica i glazbenica pomaže izbjeglicama u Beogradu te nam je ispričala što im je najpotrebnije

Ida PresterIda Prester kaže da su Beograđani pokazali divno lice za izbjeglice, a pomažu i građani iz cijele Hrvatske. Voditeljica i glazbenica pomaže izbjeglicama iz Sirije, Afganistana i Iraka u Beogradu. Okupila je ljude koji s njom preuzimaju humanitarne pakete iz Hrvatske.
– Svaki dan barem dva autobusa dođe s paketima iz Korčule, Dubrovnika, Rijeke… Ljudi su genijalni! Cijela regija se povezuje, kao kad su bile poplave. A naše Rode prikupljaju nosiljke za bebe jer mame kilometrima nose djecu u rukama. Ida PresterJako korisno. A večeras stiže kombi iz Zagreba prepun odjeće koju ćemo sutra dijeliti u parku – ispričala je Ida. Voditeljica je naglasila što im je najpotrebnije te otkrila svoje dojmove.
– Najviše im treba tople odjeće i obuće za zimu koja stiže. Treba im mlijeko za bebe. Slatkiši za djecu. Oni su svi puni nade, prošli su najgore. Djeca se vesele svakom strancu, grle, ljube… Divni su. Djeca kao djeca, samo im je do igre, loptaju se, traže igrice na telefonima. Ima puno obrazovanih ljudi, doktora, muzičara, kompjuteraša. Dosta ih priča engleski, rado komuniciraju – rekla je Ida.

Foto: Ida Prester priv. album

comment closed