fbpx

Niko Kovač: Modrić je spreman i uvjeren sam da ćemo dobiti!

Brazil Manaus…

– Ova utakmica mnogo znači i nama i Kamerunu, ali mi ćemo pokušati uzeti tri boda. Nećemo se baviti matematikom, nego ćemo se posvetiti susretu. Nadali smo se da možemo nešto protiv Brazila, ali realno nam dvoboji s Kamerunom i Meksikom više znače. Teren je u dosta dobrom stanju, a dečki su mi rekli da im je na početku bilo teško podnijeti vremenske uvjete. Kasnije je postalo udobnije, no uvjeti su takvi kakvi jesu i prihvatit ćemo ih, ne tražimo nikakav alibi – rekao je Niko Kovač.
Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je u utorak u Manaus. Izbornik Niko Kovač održao je konferenciju za medije na stadionu Arena Amazonia. Nakon dvoboja s Brazilom, Hrvatska će u drugom kolu Skupine A Svjetskog prvenstva zaigrati protiv Kameruna. Nakon odrađenog treninga, hrvatski izbornik Kovač podijelio je svoja razmišljanja dan prije okršaja u Manausu.
– Pratili smo Kamerun, znamo sve o njima kao što oni sigurno znaju sve o nama. Vjerujem da će naša kvaliteta doći do izražaja, a sada se vidi da je istina da je Skupina A vrlo teška. Kamerun se sigurno neće zabetonirati u obranu, oni će također igrati prema naprijed. Eto’o je vrlo važan za njih, no ukoliko ne bude mogao igrati, siguran sam da će igrač koji ga mijenja htjeti dokazati da je zasluženo u prvih 11 – dodaje Kovač.
O stanju ozljede Luke Modrića i dilemi tko će zaigrati na lijevom boku izbornik je dodao:
– Modrić će biti 100 posto spreman, odradio je trening bez problema. Naravno da mi je drago da je Mandžukić opet s nama, o njegovom znanju ne treba trošiti riječi i svaki trener može biti sretan da ima takvog igrača u svojim redovima. Znam da će Mandžukić sutra povući, nadamo se do pobjede. Pranjić je odličan u svom klubu, Vrsaljko je bio izvrstan u obrani protiv Brazila’.
– Meksiko se namučio s Kamerunom, no želimo nametnuti svoju igru. Ponavljam, optimist sam, budemo li igrali kao protiv Brazila ne vidim zašto ne bismo prošli skupinu. Nitko nam ništa neće darovati i idemo se boriti. Uvjeren sam da ćemo dobiti – zaključio je Niko Kovač.

Foto: Drago Sopta/HNS