fbpx

Niko Kovač: Utakmica protiv Kameruna nama je finale!

Iz Brazila…

Moj je osjećaj čak i nakon poraza od Brazila bio pozitivan jer smo igrali dobro

– Situacija s Modrićem sve je bolja i bolja, mislim da će biti spreman za utakmicu s Kamerunom. Danas će najvjerojatnije trenirati i Pranjić, ali još ću jednom reći da je Vrsaljko napravio izvrstan posao protiv Brazila. Znamo kakav je Mandžukić tip igrača, njegova je agresivnost ključ, on može povući cijelu momčad. Tim gardom može uplašiti Kamerun i pomoći Hrvatskoj. Kovačić protiv Brazila prema naprijed možda nije bio na željenoj razini, ali on je imao i obrambene zadatke u sredini terena. Nismo bili šuplji u vezi. Nemam nikakve informacije o tome da je netko u reprezentaciji nezadovoljan i ne trebam ulaziti u te priče. Momčad sastavljam prema tome što vidim na treningu i prema tome što nam treba za protivnika – rekao je Niko Kovač.
Hrvatski izbornik Niko Kovač održao je novu konferenciju za medije u kampu reprezentacije te najavio dvoboj s Kamerunom u Skupini A. Između dvoboja s Brazilom i Kamerunom, hrvatski izbornik Niko Kovač vjeruje da će moći računati na Luku Modrića i Danijela Pranjića, a suspenziju je odradio Mario Mandžukić. Osvrnuo se pritom i na kritike upućene Mateu Kovačiću.

Subota dan odmora

– Mislim da je dan odmora uvijek koristan, pogotovo nakon regeneracije. Svi su se oporavili i danas ćemo intenzivnije trenirati – najavio je izbornik.
– I ljudi iz drugih zemalja potvrdili su da smo protiv Brazila bili odlični, ali protiv Kameruna nas čeka potpuno drugačija utakmica. Teško bi bilo Brazil napadati, morali smo tražiti priliku kroz protunapade, a protiv Kameruna imat ćemo veći posjed lopte i tražiti dominaciju. Tko ima loptu, diktira tempo, a tko bude uzaludno trčao, prije će ostati bez snage. Prvi gol bit će prednost, bilo bi dobro otići na poluvrijeme s pozitivnim rezultatom. Kamerunci su nezgodni, čvrsti, brane se čak i sa šestoricom u zadnjoj liniji. Meksikanci su bili vrlo agresivni, a mi ćemo pokušati sve kako bismo pritisnuli Kamerun na njihovu polovicu. Vidjeli smo protiv Malija sličnosti afričkog nogometa, no u Osijeku nisu igrali svi oni koji će sada dobiti šansu. Znamo sve o Kamerunu, analizirali smo ih poput Brazila te ćemo sukladno tome složiti taktiku. Naš je cilj uzeti tri boda, a ovaj je dvoboj dobio na važnosti. Nama je to finale, ali nakon toga može biti još poneko finale – dodaje hrvatski izbornik.
– Eto’o je i u klubovima i u reprezentaciji odličan, on je bio alfa i omega. Još je i danas izrazito kvalitetan, ima njuh za gol, brz je i tehnički potkovan. Naravno da moramo pripaziti na njega. Svi se sjećamo kada smo bili na izlaznim vratima u kvalifikacijama. No, uspjeli smo i kao mala država moramo biti sretni da smo na velikom natjecanju. Neće biti smak svijeta ako ne prođemo skupinu, ali ne želim razmišljati o tome, nego smo koncentrirani na nadolazeće utakmice i vjerujem da možete nešto napraviti. Moj je osjećaj čak i nakon poraza od Brazila bio pozitivan jer smo igrali dobro, vidjeli smo svjetlo na kraju tunela – zaključio je Niko Kovač.

Foto: Drago Sopta/HNS