fbpx

HOO: Čestitamo svim našim sportašicama i sportašima

Rio…

HOO– Završile su Paraolimpijske igre u Riju! Čestitamo svim našim sportašicama i sportašima na postignutom uspjehu i rezultatima, a posebno Sandri Paović, Mikeli Ristoski, Anđeli Mužinić, Heleni Dretar Karić, Velimiru Šandoru i Zoranu Taliću na osvojenim paraolimpijskim medaljama! – napisali su iz Hrvatskog olimpijskog odbora ispod fotografije koju su objavili na društvenoj mreži.
Hrvatsku je na Paraolimpijskim igrama u Riu predstavljalo 19 sportaša koji se kući vraćaju s pet medalja – po dvije zlatne i srebrne, te jednom brončanom. Zlatne medalje su osvojile Mikela Ristoski u skoku u dalj, te stolnotenisačica Sandra Paović. Srebrne medalje osvojili su Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić u ekipnom natjecanju u stolnom tenisu. Srebro je osvojio i Zoran Talić u skoku u dalj, a broncu je osvojio Velimir Šandor u bacanju diska.
Kinezi su bili najuspješniji s osvojenih 239 medalja pri čemu su osvojili 107 zlata, 81 srebro i 51 broncu. Na drugom mjestu su Britanci sa 64 zlatne medalje, 39 srebrnih i 44 brončane medalje, a na trećoj poziciji su Ukrajinci sa 41 zlatom, 37 srebra i 39 brončanih odličja.

Foto: HOO – Hrvatski olimpijski odbor društvena mreža