fbpx

Prijenos: Paraolimpijske igre na malim ekranima

Rio de Janeiro…

Daniel Križ, Paraolimpijske igre– Hrvatska radiotelevizija ima, kao javna televizija, obvezu pratiti paraolimpijski sport i izvješćivati o svim sjajnim rezultatima koje naši paraolimpijci ostvaruju na borilištima diljem svijeta. Iz godine u godinu vidljiv je pomak u medijskome prostoru Hrvatske radiotelevizije namijenjenomu praćenju sportaša s invalidnošću i nadam se da će taj pomak biti vidljiv biti i u praćanju sportaša s invalidnošću u Riju – rekao je Daniel Križ i dodaje kako su uspjesi hrvatskih paraolimpijaca fantastični:
– Samo u prošloj godini sportaši s invalidnošću osvojili su čak 220 medalja na brojnim međunarodnim natjecanjima.
Ovoga ljeta na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) nižu se jedan za drugim veliki sportski događaji. Nakon Olimpijskih igra u Rio de Janeiru, na kojima su se hrvatski sportaši okitili rekordnim brojem odličja, na red već tradicionalno dolaze Paraolimpijske igre. Od 7. do 18. rujna ovogodišnje će Paraolimpijske igre Hrvatska radiotelevizija pratiti na dosad najsveobuhvatniji način, i po broju sati i po broju programskih sadržaja.
Daniel Križ, Paraolimpijske igreOsim prijenosa svečanosti otvaranja, Hrvatska televizija (HRT – HTV) priprema posebnu emisiju u kojoj će predstaviti sve hrvatske sportaše koji će sudjelovati na Paraolimpijskim igrama. U Rio de Janeiro odlazi 17 sportaša, koji će se natjecati u pet disciplina – atletici, stolnome tenisu, plivanju, streljaštvu i džudu. Voditelj je projekta Paraolimpijskih igara na Hrvatskoj radioteleviziji sportski novinar Daniel Križ, koji s hrvatskim paraolimpijcima surađuje već deset godina.
Temeljem odluke programskoga vodstva u Rio de Janeiro otputovat će novinar i snimatelj montažer, koji će zbivanja na Paraolimpijskim igrama pratiti u okviru reportaža i izvješća sa sportskih borilišta i terena za različite emisije Hrvatske televizije (HRT – HTV) i Hrvatskoga radija (HRT – HR), a u zagrebačkome će studiju na projektu istodobno biti angažirano dodatnih osmero zaposlenika Hrvatske radiotelevizije.
Gledatelji će moći pratiti prijenose svih završnih natjecanja na kojima hrvatski sportaši imaju priliku za osvajanje medalja. Paraolimpijske igre moći će se svakodnevno pratiti i na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2), na mrežnoj stranici hrt.hr i putem multimedijske usluge hrti.hr.

Foto: Krasnodar Peršun za HRT – Press