fbpx

Nove boje jeseni Hrvatske radiotelevizije

Zagreb…

Jesenska shema donosi više od 85 % domaćega sadržaja u udarnome terminu, premijere brojnih novih domaćih serija, izbor najkvalitetnijega svjetskog programa i stabilan raspored te nova lica u informativnim emisijama, poručuju iz HRT-e

Bruno Kovačević– Hrvatska radiotelevizija ove jeseni pokreće čak deset novih emisija na svojim četirima programima, a s ponosom najavljujemo i dosad najveći broj premijernih prikazivanja hrvatskih televizijskih serija i dokumentarnih filmova te različitih informativnih sadržaja. Čak 85 % programskoga sadržaja u udarnome terminu bit će isključivo domaće proizvodnje – rekao je Bruno Kovačević tijekom obraćanja nazočnima.
Hrvatska radiotelevizija pred više je od petsto visokih uzvanika, poslovnih partnera i brojnih poznatih osoba predstavila svoju jesensku programsku shemu. Svečani program pod naslovom Nove boje jeseni u televizijskome studiju Anton Marti vodili su Daniela Trbović i Mirko Fodor uz pratnju Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije, koji je bio zadužen i za zabavno-glazbeni program koji je za uzvanike, novinare i goste nastavljen nakon službenoga predstavljanja.
– U novoj sezoni bit će i mnogo više sadržaja za djecu, mlade i tinejdžere, a brojnim javnim sadržajima nastojat ćemo dodatno ojačati i tu našu ulogu. Pokrećemo, primjerice, emisiju Sigurno u prometu, kojoj će svrha biti prevencija nezgoda te izobrazba o odgovornome ponašanju u prometu. Mnogo je novosti i u informativnome programu, osobito na Četvrtome programu Hrvatske televizije, koji će emitirati vijesti svakih pola sata, a nove voditelje dobit će i informativna emisija Dnevnik. Čak 11 kulturnih emisija u novoj sezoni emitirat će se na Trećemu programu Hrvatske televizije, a pripremili smo i najkvalitetniji sportski program te najbolje iz znanstvenoga i religijskoga programa – dodao je Kovačević.

Nove boje jeseni

Temeljne odrednice za pripremu jesenske programske sheme, kako je uime programskoga vodstva najavio vršitelj dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije Bruno Kovačević, bile su prikazivanje premijernih domaćih sadržaja u udarnome terminu, najkvalitetniji izbor stranoga programa, angažiranje novih mladih lica u informativnome i zabavnome programu te osiguravanje stabilnosti sheme, odnosno sadržaja koje će ubuduće biti moguće pratiti uvijek u isto vrijeme i na istome mjestu.
Nove boje jeseni– Ova je programska shema pripremljena s dosad najmanjim proračunom, no nastala je osluškivanjem želja naših gledatelja, višemjesečnim prikupljanjem njihovih povratnih informacija te pokretanjem svih unutrašnjih potencijala naše kuće u smjeru stvaranja boljega programa i većega izbora za naše gledatelje. Vjerujemo da će to biti formula za uspjeh, a dodatnu sigurnost daju nam i podaci o gledanosti prema kojima smo tijekom ljetnih mjeseci bili najgledanija domaća televizija te i dalje najgledanija javna televizija u jugoistočnoj Europi – dodao je uime programskoga vodstva Hrvatske radiotelevizije vršitelj dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije Bruno Kovačević.
U okviru predstavljanja jesenske programske sheme posjetiteljima su predstavljeni svi aduti jesenske programske sheme putem reportaža, priloga i razgovora s HRT-ovim novinarima i urednicima.
Uz glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Kazimira Bačića i članove Ravnateljstva Hrvatske radiotelevizije među gostima na večerašnjemu predstavljanju bili su brojni uzvanici iz svijeta politike, znanosti, filmske umjetnosti i ostalih područja društvenoga života.
Nove boje jeseni– Večerašnje je predstavljanje bilo veoma uspješno, što potvrđuje i činjenica da se odazvao velik broj gostiju. Studio 10 bio je popunjen do posljednjega stolca, iz čega se vidi zanimanje poslovnih partnera za naš rad – istaknuo je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić.
Kako je jedna od novosti koju uvodi nova jesenska shema i dokumentarna serija o hrvatskim premijerima, predstavljanju HRT-ove jesenske programske sheme bili su nazočni bivši premijeri Zlatko Mateša, Jadranka Kosor i Franjo Gregurić. Među uzvanicima je bio i predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), akademik Zvonko Kusić, glumac Mustafa Nadarević, HRT-ov doajen Goran Milić, novinar i voditelj Romano Bolković te brojna HRT-ova poznata lica.

Foto: Press – Krasnodar Peršun i Damir Senčar za HRT